Myyjäisissä ja buffeteissa rakastan paistovalmiita karjalanpiirakoita.

Eilen illalla istuin vanhempainyhdistyksen kokouksessa ja tiesin, että kohta se hetki tulee taas.

”Ja sitten näistä kodin ja koulun päivän tarjoiluista. Kuka toisi mitäkin?”

Tarjouduin ensimmäisenä tuomaan paistovalmiita coctailpiirakoita. En voi vannoa, ettenkö olisi puhunut jonkun päälle, kun oli niin kiire varata ne.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vanhempainyhdistyksen kahvioiden lisäksi on muutakin. On jumppaseuran kilpailuja, ja niissä buffetteja. On arpajaisia lapsen seuran voimistelukisoissa ja rahankeruuta leirikoulua varten. Pellillinen mokkapaloja sinne tänne olisi hieno juttu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Osaan jo varautua. Tarjoudun rutinoituneesti tuomaan ne valmiit karjalanpiirakat, tai sitten innostun erityisesti servieteistä ja kertakäyttölautasista.

Joskus lupaan paistaa pullaa enkä välttämättä tule sanoneeksi, että tosiaan vain paistan ne pullat. Jos oikein kiperä tilanne tulisi, sanoisin, että pulliin taisi hujahtaa hiukan liikaa sokeria.

En aio koskaan ilmiantaa sitä toista kehnoa leipojaäitiä, joka osti kuivakakun kaupasta, puristeli sitä vähän persoonallisemmaksi ja ripotteli päälle tomusokeria. Kakkua buffettiin tuodessaan hän huokaili tomusokerin sotkemaa puseroa. Hän kun ei koskaan leipomisinnossaan muista laittaa esiliinaa päälle.

Ei se oikeasti niin vaikea ole, sanovat muut. Katso buffettien ja myyjäisten suosikkiohjeita tästä:

Myyjäisten parhaat mokkapalat

Mehevät porkkanasämpylät

Kuppikakut vaativampaan makuun

Sisältö jatkuu mainoksen alla