Marraskuu on aikaa, kun monessa kodissa mietitään kuumeisesti mitä voisi tehdä lasten myyjäisiin helposti myyntiin ja kartuttaa luokkaretkikassaa. Ollaan jo muutamana vuonna kokoonnuttu muutaman muun äidin kanssa meille tekemään myyjäisiin saippuoita. Käsintehdyt lahjat ovat tehneet hyvin kauppansa ja lasten luokkaretkikassaan on tullut niiden kautta myös mukavasti voittoa. Valmiista saippuamassasta on helppo ja turvallinen tehdä lasten kanssa saippuoita ja nykyään erilaisia valmiita massoja on saatavilla monia. 


Tänä vuonna käytettiin Lahtisen Vahavalimon porkkana- kurkku ja aloe vera saippuamassaa (tekstin päältä klikkaamalla pääset tuotteeseen). Tuo massa kiinnosti, sillä se ei sisällä parabeeneja ja on täynnä hyviä ainesosia. Tarjolla vahavalimolla on esimerkiksi myös kaura-sheavoi saippuamassaa, "tavallisten" saippuamassojen lisäksi. Nuo kaikki valmismassat toimivat samalla periaatteella;- sulata, lisää tuoksu/väri ja kaada muotteihin. Eli on todella helppoja valmistaa ja jopa 30-40 saippuaa tekee tunnissa.


Tarvitset:

  • 1 kg valmista saippuamassaa saat silikoonimuotin koosta riippuen noin 10-20 saippuaa.
  • Halutessasi tuoksuöljyä ja saippuavärejä (kahvilla voit myös värjätä, espressolla saa tummemman sävyn). Saippuoiden sisälle voi käyttää kuivattuja ruusun terälehtiä, kookoshiutaleita, kanelitangon palasia ym. syötävää. Läpinäkyvän massan sisään voit piilottaa myös erilaisia muovisia figuureita ilahduttamaan perheen pienimpiä
  • Silikoonisia leivosmuotteja n. 8-20 

Pilko ja sulata massa kattilassa hieman hämmentäen, niin ettei massa pääse kiehumaan. Voit sulattaa massan myös mikroaaltouunissa keskiteholla. Lisää tuoksu vähitellen lisäten, oman makusi mukaan. Tässä vaiheessa voit myös värjätä massan. Lopuksi kaada kuuma massa varovasti silikoonisiin muotteihin. Saippuat jäähtyvät koosta riippuen muutamasta tunnista seuraavaan päivään. Kuistilla viileässä nämä saippuat kovettuivat jo yhden tunnin aikana. 


Jos halauat värikerroksia saippuaan:

  • Jaa saippuamassa kahteen osaan. Pilko ja sulata toinen osa 250 grammaa välillä hämmentäen, niin ettei massa pääse kiehumaan. Lisää tuoksutipat sekä väri ja kaada kuuma massa puoleenväliin silikoonisiin muotteihin. 
  • Anna jäähtyä hetki, kunnes pintaan tulee kalvo.  
  • Sulata toinen osa saippuamassaa ja lisää uusi väri seokseen. Hämmennä seos tasaiseksi. Kaada loppu saippuamassa muotteihin edellisten päälle, kun edellisen kerroksen pinnalla on pieni kalvo. 

Saippuoiden tekeminen on mukavaa ja erilaisia mahdollisuuksia on vaikka kuinka. Nämä saippuat ovat tehneet kauppansa yleensä nopeasti ja jos muutama jää yli, niin onpahan lahjat kerhontädeille kerrankin ajoissa valmiina.. :) 

Kommentit (2)

Vierailija
3/2 | 

Hei! Jos teen saippuoita lahjaksi, niin pitikö saippuat kelmuttaa ettei valkosta nouse pintaan? Jostain näin muistan lukeneeni mutta tekstissäsi ei ollut mainintaa tästä. :)

Vierailija
4/2 | 

Hei! Jos teen saippuoita lahjaksi, niin pitikö saippuat kelmuttaa ettei valkosta nouse pintaan? Jostain näin muistan lukeneeni mutta tekstissäsi ei ollut mainintaa tästä. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla