Oma kahvila on unelma, joka toteutui Annen elämässä helmikuussa. Nyt hänet voi tavata Lappeenrannan torilla.
Oma kahvila on unelma, joka toteutui Annen elämässä helmikuussa. Nyt hänet voi tavata Lappeenrannan torilla.

Anne Tynkkynen vahti alakoululaisesta asti syömisiään ja vaati itseltään hyviä suorituksia. Anoreksiaan sairastuminen ja siitä toipuminen on ollut pitkä tie, jonka varrelle on osunut paljon hyviä ihmisiä.

”Nuorena laihduin niin, että kuukautiseni jäivät pois. Koska olin jatkuvasti nälissäni, en saanut enää nukuttua kunnolla”, Anne muistelee kouluaikoja. Laihuutensa hän kätki löysiin collegevaatteisiin.

Sama vimma itsensä piiskaamiseen jatkui opiskelija-aikoina, jolloin hän pahimmillaan juoksi monen tunnin lenkkejä, söi kuin lintu ja valvoi yöt.

”Painoni tippui taas kriittisiin lukemiin. En lähtenyt enää mukaan opiskelijarientoihin vaan eristäydyin.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Myöhemmin anoreksia aiheutti ongelmia myös Annen raskauteen ja parisuhteeseen. Mitä raskaammaksi yhdessäolo puolison kanssa kävi, sitä enemmän hän rääkkäsi itseään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Toistin samaa tuttua kuviota, jonka avulla olin oppinut selviytymään stressitilanteista: söin entistä vähemmän ja lenkkeilin entistä enemmän. Jos en muuta kyennyt hallitsemaan, sen hallitsin ainakin.”

Lopulta Annen terveydessä tapahtui käänne, joka muutti kaiken. Vaihtoehtoja ei jäänyt.

Katso alta video, jolla Anne kertoo, mitä on kaikesta oppinut.

Lue anoreksiasta toipuneen Annen koko elämäntarina uudesta Kodin Kuvalehdestä numero 12/2018. Voit lukea sen myös digilehdestä tai ilmaisena tähtiartikkelina, jos olet tilaaja tai teet kuukauden maksuttoman koetilauksen täällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla