Tässä juttusarjassa esitellään Kodin Kuvalehden lukijablogeja.

"Kolmen poikalapsen äiti, yhden miehen vaimo. Yritän pitää talon pystyssä, ja miehet kuosissa. En takuulla ikinä opi, että vuorokaudessa on vain 24 tuntia. Eli kärsin kroonisesta aikapulasta. Ja haaveilen siitä, että kirjoitan kirjan, opin ompelemaan, pistän pystyyn kasvimaan; ja ne kasvit jäävät henkiin. Lisämausteena arkea vaikeuttamassa kullanmurujen tuntematon aivosairaus."

ErityisÄiti-blogi on yksi Kodin Kuvalehden lukijablogeista. Sen kirjoitus "Miksi?" oli viime viikolla yksi koko KK:n netin luetuimpia juttuja. Lue koskettava kirjoitus ja tutustu sen kirjoittajaan, Mari Norhomaahan:

Hei Erityisäiti! Mistä blogisi kertoo?

Mottoni on ”perussettiä erilaisissa puitteissa”. Blogini kertoo lapsiperheen arjesta. Minulla ja miehelläni on kolme poikaa, joista jokainen on toistaiseksi tuntemattoman, luultavasti aineenvaihduntaan liittyvän häiriön tai sairauden vuoksi erityislapsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kirjoitan siitä, millaisia tuntemuksia lapsen sairastuminen aiheuttaa. Toisaalta teksteistä käy ilmi, että lopulta perusarkemme on ihan samanlaista kuin muidenkin lapsiperheiden arki. Toivon, että voin antaa vertaistukea perheisiin, joissa on sairas tai vammainen lapsi.

Miksi bloggaat?

Tuuletan siten omaa päätäni. Ajattelen aina kirjoittaessani, kuinka hienoa on lukea tekstiä sitten joskus 10-20 vuoden kuluttua, kun elämä on toivottavasti jo hieman rauhallisempaa. Silloin voin muistella haikeudella näitä aikoja ja samalla ehkä huokaista rinta rottingilla, että ”me selvittiin”.

Kenelle kirjoitat?

Eniten kirjoitan itselleni. Sen jälkeen tietysti ihan kaikille, jotka jaksavat blogiani lukea. Toivon, että blogiini eksyisi kaikenlaisia elämänvaiheita eläviä ihmisiä.

Mikä on oma lempiblogisi?

Luen myös muiden erityislasten vanhempien blogeja ja aktiivisesti seuraan esimerkiksi Valon vaiheet -blogia. Toisaalta luen blogeja laidasta laitaan: muotia, kauneutta, sisustusta ja kokkausta. On mukava lukea myös "hömppää", sillä tosiasiassa sairastaminen ja vammaisuus tulee välillä korvista ulos. 

Mitä harrastat?

Vastoin kaikkia ennakko-odotuksia minusta kasvoi ihminen, jonka mielestä on aidosti mukavaa kuopsutella kasvimaata - ainakin niin kauan, kuin sen koko on metri kertaa metri. Uusin innostukseni on polefitness, joka tunnetaan myös tankotanssina. Uskon, että siitä tulee pitkäaikainen harrastukseni.

Mistä haaveilet?

Isoista ja pienistä jutuista. Nyt konkreettisin haave on, että pysymme kaikki terveinä, sillä olen lähdössä viikon päästä mieheni kanssa kahdestaan minilomalle. Suurin haaveeni on se, että keskimmäinen poikamme oppisi puhumaan. Aika näyttää, miten käy. 

 

ErityisÄiti-blogin löydät täältä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla