”Olen erilainen lätkänpelaaja. Mitä enemmän olen tullut tietoiseksi arvoistani, sitä vaikeampaa pukukopissa joskus on”, Siim Liivik sanoo.
”Olen erilainen lätkänpelaaja. Mitä enemmän olen tullut tietoiseksi arvoistani, sitä vaikeampaa pukukopissa joskus on”, Siim Liivik sanoo.

Lapsena Siim Liivik sai rikkinäisissä oloissa turvaa äidiltään. Kun Siim alkoi saada rahaa jääkiekon pelaamisesta, hänen unelmansa oli ostaa äidille turvapaikaksi oma asunto.

”Ilman urheilua olisin voinut lähteä eri teille. Osa lapsuudenkavereistani voi nyt tosi huonosti tai heitä ei enää ole. Myös meidän koti oli välillä mikä oli, mutta äiti antoi turvaa ja ohjasi oikeaan”, jääkiekkoilija Siim Liivik, 30, sanoo.

”Joka ilta rauhoituimme yhdessä, äiti, siskoni ja minä. Äiti kertoi positiivisia asioita ja puhui, että nyt hyvä olo on isovarpaassa, nyt se menee seuraavaan. Nyt kun meditoin, tajuan, että se oli sitä, vaikka emme tienneet edes meditointi-sanaa.”

Vantaalla kampaajana työskentelevä äiti teki paljon töitä ja säästi rahaa niin, että Siim sai aloittaa jääkiekon. Kymmenvuotiaana hän aloitti pelaamisen seurassa. Yli 500 peliä SM-liigassa pelannut Siim kiekkoilee nykyään Itävallan Klagenfurt AC:ssa. Hänet voi nähdä myös televisiossa kilpailemassa Fort Boyard -sarjassa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Kun aloin saada rahaa jääkiekon pelaamisesta, ajattelin, että haluan äidille turvapaikan, jossa hän ja me saamme olla rauhassa. Unelmakseni tuli, että voisin ostaa äidille asunnon. Kuusi vuotta sitten ostin. Ilman äitiä ja äidin uhrauksia en olisi voinut toteuttaa omia haaveitani.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Rikkinäisissäkin oloissa äiti on kasvattanut minut ehjäksi.”

”Äiti on paras ystäväni. Voimme käydä yhdessä bändien keikoilla tai yökerhossa ja pystymme puhumaan mistä vain. Rikkinäisissäkin oloissa äiti on kasvattanut minut ehjäksi.”

Lue Siim Liivikin ja Katrin-äidin koko haastattelu Kodin Kuvalehdestä 17/2018. Voit lukea jutun myös digilehdestä tai ilmaisena tähtiartikkelina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla