Maan korven kulkijoita -blogin Eija:
Bloggaaja Eija Honkala kirjoittaa Maan korven kulkijoita -blogiinsa paljon suhteestaan vanhaan äitiinsä.
Eija Honkala, 70, on eläkkeellä oleva psykologi ja psykoterapeutti. Hän kirjoittaa Maan korven kulkijoita -blogissaan paljon suhteestaan äitiinsä.

"Parasta bloggaamisssa on heittäytyä aiheitten vietäväksi. Kirjoittaessani tunnen olevani ja eläväni.

On avartavaa tehdä havaintoja itsestään ja kanssaihmisistään ja nähdä kaikkien samanlaisuus: kaikilla ihmisillä on samat pelot ja tarpeet.

Olen ihmisten käyttäytymisen ja tunteiden tarkkailija. Kun mieleeni tulee ajatuksia tai teen havaintoja, tulen niistä parhaiten tietoiseksi kirjoittamalla. Siksi aloitin Maan korven kulkijoita -blogini. Kirjoittaminen muokkaa ajatuksiani uuteen suuntaan, saa kyseenalaistamaan ja tekemään ratkaisuja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

OLEN TYYPILLINEN IKÄÄNTYNYT nainen, arvelen: äiti, vaimo ja mummo. Olen 90-vuotiaan, kaukana asuvan äidin tytär, ainoa lapsi, maalta muuttanut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meitä on paljon suurissa ikäluokissa.

Toivon, että muutkin saisivat ajattelemisen aihetta kirjoituksistani. Että tunnistaisimme keskinäisen yhteyden, samanlaisuuden. Että kokisin kuuluvani joukkoon.

Äitiini liittyvät postaukset ovat saaneet eniten vastakaikua.

TYYPILLINEN BLOGGAAJA en taida olla. Kirjoituksia syntyy harvakseltaan ja vain, jos koen jotain merkittävää.

En ota valokuvia; kuvaamiseni rajoittuu kännykkäkameralla otettuihin otoksiin lapsenlapsista ja kissasta.

Blogissani haluan pohtia myös elämän tarkoitukseen liittyviä kysymyksiä: hyvyyden ja pahuuden olemassaoloa ja sitä, mitä merkitystä Jumalalla voisi olla ihmisen kärsimyksen lieventäjänä.

Olen kirjoittanut paljon suhteestani vanhaan äitiini ja siihen liittyvästä tunteiden vuoristoradasta: suuttumuksesta ja syyllisyydestä, ärtymyksestä ja myötätunnosta sekä kipeästä samanlaisuuden kokemuksesta. Äitiini liittyvät postaukset ovat saaneet eniten vastakaikua ja kommentteja."

Artikkeli on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 1/2016.
 

Eijan suosikki verkossa

En juuri lue blogeja. Kodin Kuvalehden blogiyhteisöstä olen löytänyt muutaman, joita haluan seurata. Murehtija kirjoittaa luistavaa tekstiä ja pohtii murehtivaisuutta. Tuntuu tutulta.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla