Katharina viihtyy Suomen luonnossa eikä kaipaa vanhaan kotikaupunkiinsa Berliiniin. ”Olin vähän kyllästynyt Berliinin meluun ja likaiseen ilmaan. Siellä ei ole koskaan hiljaista.”
Katharina viihtyy Suomen luonnossa eikä kaipaa vanhaan kotikaupunkiinsa Berliiniin. ”Olin vähän kyllästynyt Berliinin meluun ja likaiseen ilmaan. Siellä ei ole koskaan hiljaista.”

Saksalainen Katharina Benkwitz rakastui ensin palavasti Nightwishin musiikkiin, sitten yhtyeen kotipaikkaan Kiteeseen. Niin paljon, että hän muutti Berliinistä Pohjois-Karjalaan.

Valtavat lumihiutaleet leijailivat Kiteen kirkon yllä. Verkkaisesti, kuin sadussa.

Katharina Benkwitz katsoi ja mietti: mikä ihmeellinen rauha.

Oli maaliskuu 2010, ja Katharina oli ensimmäistä kertaa Suomessa. Berliiniläinen taiteilija oli matkustanut Kiteelle Pohjois-Karjalaan, koska halusi ehdottaa suomalaiselle Nightwish-yhtyeelle yhteistyötä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Katharina ei ollut sopinut tapaamista, mukana oli vain tuttavalta saatu Nightwishin toimiston osoite.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Perillä oven avasi nuori äiti vauva kainalossaan.

”Olin naiivi, kun ajattelin, että on olemassa jokin Nightwishin toimisto”, Katharina, 54, sanoo nyt.

”Olin naiivi, kun ajattelin, että on olemassa jokin Nightwishin toimisto.”

Hänen onnekseen oven avannut nainen tiesi kadun, jolla Nighwishin lauluntekijän Tuomas Holopaisen vanhemmat asuivat. Nainen näytti paikan kartasta, mutta ei tullut kertoneeksi, että perille on 16 kilometrin matka.

Kymmenen kilometriä käveltyään Katharina osui maatilan kohdalle ja meni kysymään neuvoa.

”Ystävällinen nainen sanoi, että hänen siskonsa voi viedä minut perille. Siskon poika lähti oppaaksi. Se oli suloista.”

Kun Katharina pääsi Holopaisten pihaan, oli jo pimeää. Sisällä oli vieraita katsomassa jääkiekkoa, eikä kukaan kuullut koputusta.

Katharina näki, että avaimet olivat unohtuneet ulko-oveen, ja mietti vaihtoehtojaan. Hän voisi palata tyhjin käsin takaisin tai mennä sisään ilman lupaa.

Katharina tarttui avaimiin.

Mitä tapahtui, kun Katharina avasi Holopaisten kodin oven? Miksi hän päätti muuttaa Berliinistä pysyvästi Kiteelle? Millaista elämä siellä nyt on? Lue koko juttu Kodin Kuvalehdestä 16/2018. Samassa jutussa tapaat myös Johannes Arnoldin, 22, jonka kohtalon määräsi hänen amerikkalaisen äitinsä vaihto-oppilasvuosi Suomessa.

Voit lukea jutun myös digilehdestä tai ilmaisena tähtiartikkelina, jos olet tilaaja tai teet kuukauden maksuttoman koetilauksen täällä.

Vierailija

Ei jotenkin kuulosta ihan asialliselta tuo touhu... vähän jopa stalkkaukselta. :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla