Sanni Grahn-Laasonen on 33-vuotias opetus- ja kulttuuriministeri. Hän uskoo, että jokainen asia on mielenkiintoinen, kunhan siihen perehtyy.
Sanni Grahn-Laasonen on 33-vuotias opetus- ja kulttuuriministeri. Hän uskoo, että jokainen asia on mielenkiintoinen, kunhan siihen perehtyy.

Olipa päivä -sarjassa tutut ihmiset kertovat, miten päivä sujui.

AURINGON PAISTAESSA en voi herätä huonolla tuulella, vaikka takana olikin vähäuninen yö. Heräsin kuitenkin kerralla, sillä olen opettamassa itseäni pois torkuttamisesta.

Vaatteiden valinta oli helppoa, sillä minulla on ihana hovihankkija: äiti. Sain häneltä taas uuden mekon puettavakseni.

KOTONA HÖRPPÄSIN teetä. Syödä ehdin vasta ministeriössä, sen jälkeen kun olin tavannut kansliapäällikön ja ylijohtajat.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Tein tänään kymmeniä päätöksiä."

Arkeni on kiireistä, mutta tänä aamuna ehdin valmistautua juhlaan: viikonloppuna vietetään tyttäreni Sylvian kolmevuotissyntymäpäiviä, ja tilasin hänelle hänen toiveensa mukaisen Anniina Ballerina -kakun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onneksi en kärsi lavakammosta!
Onneksi en kärsi lavakammosta!

Tein tänään kymmeniä päätöksiä. Iloisin niistä oli Tyttöjen tilan palkitseminen maahanmuuttajatyttöjen kotouttamistyöstä. Joudun tekemään paljon vaikeita päätöksiä, mutta onneksi työhöni kuuluu myös paljon erilaista palkitsemista ja kannustamista.

ISOVANHEMMAT ovat taustavoima, joka pitää arkemme kasassa silloin, kun kahden kiireisen, uraa tekevän vanhemman aikataulut niin vaativat. En pärjäisi myöskään ilman ilmiömäistä sihteeriäni, jonka ansiosta olen oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Poplari päällä pop-u-collegessa.
Poplari päällä pop-u-collegessa.

En pidä myöhästelystä, mutta tänään olin koko ajan noin vartin aikataulustani jäljessä. Pieni myöhästyminen kertautuu, ja loppupäivän saan sitten yrittää ottaa lumipalloilmiötä kiinni.

"Kotona odotti pieni kaaos."

OSTIN EDUSKUNNASTA leipää ja lounasta ja lähikaupasta jugurttia, mysliä ja hunajaa, jotka ovat arkeni suurta herkkua ja päässeet nyt loppumaan. Shoppailua en ehtinyt edes ajatella!

Kotona minua odotti pieni kaaos. Sylvian pieniksi jääneet vaatteet pitäisi varastoida vintille ja huonejärjestyksen muutoksen aiheuttama sekasotku siivota ennen lauantain juhlia.

HAAVEILIN lenkkeilystä. Liikunta virkistää, ja sille on nykyisessä elämäntilanteessani liian vähän aikaa, niin kuin ystävillekin. Työ ja perhe täyttävät elämäni, mutta vielä tulee aika, kun muillekin osa-alueille riittää enemmän paukkuja.

"Viimeiseksi illalla puhumme Sylviasta."

Olen koko päivän kuunnellut pääni sisällä soivaa Irwinin Maailma on kaunis -kappaletta. Olin laulamassa sitä Yhteisvastuu-tilaisuudessa, josta se jäi korvamadokseni. Sanat ovat hyvin puhuttelevat.

TYTTÄREN NUKAHDETTUA tein vielä iltavuoron, kuten melkein joka ilta. Naputamme mieheni kanssa koneillamme ja viimeistelemme tai valmistelemme töitä, mutta viimeiseksi puhumme Sylviasta.

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehdessä 10/2016.

Harkittua kasvatusta

Ihmettelen, onko ministerinkin mielestä asiallista tilata lapselle syntymäpäiväkakku, jonka hän haluaa juuri nyt. Eikö se kasvata lisää narsistisia persoonallisuuksia, jotka aikuisenakin korostavat aina, mitä MINä haluan ! Kasvatammehan tulevia aikuisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla