Raisa Cacciatore & ajatus vuoteen 2016:
Raisa Cacciatore, 59, on lastenpsykiatri ja Väestöliiton vanhemmuuskeskuksen johtaja.
Raisa Cacciatore, 59, on lastenpsykiatri ja Väestöliiton vanhemmuuskeskuksen johtaja.

KK pyysi viisaita suomalaisia kertomaan päättyvästä ja alkavasta vuodesta. Tänään lauseita täydentää lastenpsykiatri Raisa Cacciatore.

Suomi vuonna 2015... uutiset ovat olleet synkkiä, mutta minua ilahduttaa tieto siitä, että suomalaiset ovat tutkimusten mukaan edelleen yksi luottavaisimmista ja onnellisimmista kansoista maailmassa. Esimerkiksi teiniraskaudet ja abortit vähenevät Suomessa edelleen koulujen upean terveystieto-oppiaineen ansiosta.

Minun vuodessani parasta oli... pärjääminen uudessa virassani, kiitos mahtavien työkavereiden. Minua ilahduttavat myös Väestöliiton Lasten seksuaaliterveyden keskuksen avautuneet tietosivut vanhemmille. Innostuin kovasti siitäkin, että tietoja tutkimuksestamme Pusuhippaa, lääkärileikkejä ja haikaravauvoja julkaistiin verkossa, Luzernin kongressissa sekä WHO:n Kölnin seksuaalikasvatuksen asiantuntijaryhmässä. Se on todella hienoa.

Ilonaiheita ovat olleet myös matkat. Lasten kanssa näimme musikaaleja Lontoossa, miehen kanssa opimme tietoisuustaitoja Italiassa. Huikeita kokemuksia!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Minun vuodessani pahinta oli... eriarvoisuuden ja lapsiköyhyyden kohtaaminen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Maailma vuonna 2015... oli aikaa, jossa näkyi ihmisten pahoinvointia ja yleistä levottomuutta. On kauhea ajatella, että joku elää tilanteessa, jossa syntyy halu tai pakko lähteä taistelemaan terroristina.

"Toivon myönteisyyden ilmapiiriä julkiseen puheeseen."

Vuonna 2016 lupaan... pyristellä kohti parempaa. Elämä ei ole kaari, vaan jatkuvaa nousua ylöspäin. Ensi vuonna lupaan kuntoilla taas vähän enemmän kuin tänä vuonna. Aion myös harjoittaa mielen taitoja ja opiskella. Toivon kaikkien läheisteni voivan hyvin myös tulevaisuudessa.

Ensi vuonna toivon... saamaan valmiiksi muutaman tutkimusartikkelin.

Suomelle toivoisin... tasaisempaa talouskehitystä sekä ystävällisyyden ja myönteisyyden ilmapiiriä yksityiseen ja julkiseen puheeseen. Ihmisten välisiin suhteisiin toivon ystävyyttä ja turvallisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla