Sijaisäiti Marjo Sidorow, 36, tatuoi ihoonsa perhosen jokaista lasta kohti. Tässä juttusarjassa neljä ihmistä kertoo, miksi ja mitä häneen on tatuoitu.

"Ensimmäinen perhonen tatuoitiin nilkkaani, yhdeksäs lentää polven korkeudella. Ne ovat vasta alkua. Jo nyt tatuoimatta on 21 sijaislasta.

Meistä tuli vastaanottoperhe neljä vuotta sitten. Mietimme, että meillä on annettavaa muillekin kuin uusperheemme viidelle lapselle.

Sen jälkeen meillä on elänyt 30 sijaislasta. Lyhyin sijoitusaika on ollut kolme päivää, pisin puolitoista vuotta. Nuorin lapsista on ollut vauva, mutta eniten toivomme teinejä. Pienet ovat ihania, mutta teinit tule­vat eniten iholle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Elämme jatkuvasti kriisin keskellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lapset tulevat meille yleensä kotoaan eivätkä saapumiset ole helppoja. Vanhemmat saattavat pistää hanttiin, ja lapset ovat heille lojaaleja.

Yritämme antaa lapsille korjaavia kokemuksia ja mallia normaalista perheestä: kotitöistä, läksyjen kuulustelusta, säännöistä, koskettamisesta. Kuuntelemme, mitä on tapahtunut, mutta sitten suuntaamme eteenpäin.

Nuoret miettivät paljon, tuleeko heistä samanlaisia kuin heidän vanhempansa. Sanomme, että teistä voi tulla ihan mitä vain.

Suurin yllätys on ollut se, kuinka ­nopeasti kiinnyn näihin lapsiin. Kun lapsen jakso meillä venyy, saattaa silti alkaa tuntua, että takki on tyhjä.

Jokainen lapsi jättää minuun jälkensä, ja siksi haluan tatuoida heidät. Perhoset voivat elää pari päivää tai vuoden ihan niin kuin minulla on nämä lainalapset. Jokainen on erilainen ja kaunis.

Äskettäin 12-vuotias poika epäili, että tatuoin hänet paskakärpäsenä. Sanoin, että en, vaan ihanana perhosena.

Kunhan lapsia ja vuosia tulee lisää, perhoset kiertävät vartaloni ympäri ja laskeutuvat olkapään yli vasenta kättä alas. Kun jään eläkkeelle, perhosia on noin 310.

Viimeisen perhosen tatuoin ranteeseen siivet levällään niin, että voin puhaltaa sen lentoon.”

 

Artikkeli on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 5/2014.

Sisältö jatkuu mainoksen alla