Norma John edustaa Suomea Euroviisuissa kappaleellaan Blackbird.
Norma John edustaa Suomea Euroviisuissa kappaleellaan Blackbird.

Televisioiltaan ystävien tai perheen kanssa voi tuoda lisäjännitystä Kodin Kuvalehden viisubingolla, joka esittelee tyypillisiä Euroviisuissa nähtäviä ilmiöitä ja hetkiä.

Euroviisut ovat televisioviihdettä parhaimmillaan. Niistä on vuosien saatossa tullut enemmän kuin laulukilpailu, sillä kisoissa yhdistyvät niin maiden välinen naapurirakkauskin kuin toinen toistaan päätähuimaavat lavatekniikat ja esitykset. Listasimme 16 Euroviisuille tyypillistä ilmiötä viisubingoksi. Bingon voi myös ladata pdf-tulosteena artikkelin lopussa.

1. Huumori 

Ukrainan Euroviisuissa nähdään jotain viisufaneille uutta, nimittäin tällä kertaa kisaa juontaa kolme miestä. Euroviisuissa on perinteisesti nähty juontoparien välistä hassuttelua ja tällä kertaa voidaan arvuutella, että mieskolmikon huumorissa on mukana jopa veljesmäistä kisailua.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Suomen esittelyssä näkyy joulupukki

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jokainen kisamaa toteuttaa itsestään viisuihin esittelyvideon, joissa maat ovat perinteisesti esitelleet parhaat puolensa ja tunnetuimmat nähtävyytensä. Suomalaisittain olemme ylpeitä puhtaasta luonnosta sekä tietenkin joulupukista. 

3. Esiintyjän mekko lyhenee kesken esityksen

Esiintymisasuihin panostetaan Euroviisuissa paljon. Kisoissa on usein nähty naisia kauniisiin pitkiin mekkoihin pukeutuneena. Rasti ruutuun, kun kisoissa pitkä mekko vaihtuu lyhyeen kesken shown.

4. Politikointi

 Euroviisuissa on nähty viime vuosina poliittisiakin kannanottoja, vaikka kilpailun sääntöjen mukaan se on kiellettyä. 

5. Elävä diskopallo

Kisoissa esiintymisasut herättävät joskus jopa kummastusta. Pisteitä saa, jos lavalla joku on pukeutunut glitteriin päästä varpaisiin.

6. Kikatuttavat käännökset

Televisioitu euroviisulähetys tunnetaan myös käännetyistä sanoituksista. Käännöksissä kielikukkaset ovat paikallaan ja bingossa pisteitä hersyy, jos käännöslause hihityttää kanssabingoilijoita.

7. Liikuttavat sanoitukset

Siinä missä käännökset saattavat naurattaa, joskus laulun sanat iskevät suoraan sydämeen. Herkimmät varustautuvat bingoiltaan nenäliinoin.

8. Naapurirakkaus

Euroviisujen pisteidenannossa on nähtävissä naapurirakkautta. Rasti ruutuun, jos Suomi saa joltain naapurimaaltaan 12 pistettä.

9.Televisiolähetyksen juontajat muistelevat Suomen voittoa

Suomen televisiolähetyksen juontajat eivät (emmekä me katsojatkaan!) varmasti unohda Suomen euroviisuvoittoa päälle kymmenen vuoden takaa. 

10. Laulu parantaa maailman

Laulukilpailussa on toisinaan nähtävissä jopa maailmaa syleileviä esityksiä. Siksi pisteitä saa, jos jonkun esiintyjän kappaleessa halutaan muuttaa maailmaa paremmaksi.

11. Lava liikkuu 

Euroviisuesityksissä visuaalisuus on valttia. Vuosien saatossa on nähty toinen toistaan hämmästyttävämpiä lavatekniikoita ja sitä nytkin on varmaan luvassa.

12. Tuulikone

Hiukset ja hameen helmat eivät hulmua itsestään. Tuulikoneella taataan eteerinen ote balladeihin ja tuodaan lennokkuutta mukaan kappaleisiin. 

13. Perinnekulttuuri

Euroviisuesityksissä on nähty usein kansallisperinteitä esiin nostattavia laulu- ja tanssiesityksiä. Esimerkiksi esiintymisasuilla saatetaan tuoda esiin maan perinnekulttuuria. 

14. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Tekeekö esiintyjä tai taustatanssija voltin tai syöksee tulta? Pisteitä esityksestä, jota ei kannata testata kotikatsomossa.

15. Suuria tunteita

 Puhkesiko voittaja kyyneliin? Karvas pettymys ja suuret ilot ovat osa Euroviisuja ja kisassa suuret tunteet ovat taattuja.

16. Katsomossa heilutetaan Suomen lippua

Kotikatsomossa jännittävät ovat iloisia, kun joku kannustaa Suomea puolestamme paikan päällä.

 

Kodin Kuvalehden Euroviisubingon voi ladata pdf-tiedostona alla olevasta linkistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla