Olen hyvä näin, keski-ikäinen tietää jo. Jospa uskaltaisi katsoa peiliin vielä ikänäkölasit silmilläkin.
Olen hyvä näin, keski-ikäinen tietää jo. Jospa uskaltaisi katsoa peiliin vielä ikänäkölasit silmilläkin.

Keski-ikäisenä osaa olla myös yksin, pukeutua lämpimästi ja katsoa itseään lempeästi, ainakin kunnes ostaa ensimmäiset ikänäkölasit. Lue 15 syytä, miksi on mahtavaa olla keski-ikäinen.

 1. Keski-ikäisenä on oppinut priorisoimaan. Tai sitten on vain alkanut unohdella asioita ja tekee ne, jotka muistaa.
 2. Itseään osaa katsoa armeliaammin kuin nuorempana. Takapakkeja tosin tulee, niin kuin silloin, kun taipuu ostamaan ensimmäiset ikänäkölasit ja näkee taas peiliin katsoessa paremmin.
 3. Keski-ikäisenä ei enää tule finnejä. Jos tuleekin, ne näyttävät vain nuorekkailta silmäkulmaryppyjen ja otsakurttujen vieressä.
 4. Keski-ikäisenä voi tuntea itsensä usein samaksi tytöksi tai pojaksi, joka oli yli 30 vuotta sitten. Mutta nyt voi syödä karkkia muulloinkin kuin lauantaisin eikä ole pakko ulkoilla hyvälläkään ilmalla, jos ei huvita. Yleensä keski-ikäistä kyllä huvittaa.
 5. Ulos voi pukeutua niin, että ei palele. Pakkasella pipo päähän ja hanskat käteen, sateella saappaat jalassa ovesta ulos. Pieni askel keski-ikäiselle, mutta vielä ihan liian iso askel keski-ikäisen teini-ikäiselle lapselle.
 6. Keski-ikäisenä osaa olla yksin. Voi lähteä yksin Saariselälle tai Lissaboniin ja on silloin yleensä aika hyvässä seurassa.
 7. Oma suku alkaa tuntua läheisemmältä kuin ennen. Kun on jo kokenut  menetyksiä, koskettaa, kun tajuaa tätinsä näyttävän aivan mummilta ja veljen kävelevän täsmälleen samoin kuin isä.
 8. Keski-ikäisenä voi tuntea itsensä viisaaksi, kun nuorempi kollega ei tiedä, mikä on pankkikirja tai maitopussi. Lääkärissä käydessä tosin ihmetyttää, että nuorisoa on nykyään lääkäreinä.
 9. Keski-ikäisenä voi ”sattumalta avata” telkkarin ja katsoa hievahtamatta Bacheloria ja Ensitreffejä alttarilla ja huokaista helpotuksesta, että itse on jo päässyt treffeille ja alttarille eikä silloin vielä ollut tosi-tv-ohjelmia, joihin olisi voinut ajautua.
 10. Puolisonsa kanssa on ehtinyt olla jo niin kauan, että ei jaksa enää joka riitelyn jälkeen itkeä ja kysyä, rakastatko sä enää mua vaan menee nukkumaan.”Älä anna auringon laskea vihasi yli” on teoriassa ihan hyvä sananlasku, mutta keski-ikäiseen makuun on silti enemmän ”Nukkuminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin”. Aamulla tuskin kuitenkaan enää muistaa, mistä kinaa tuli.
 11. Keski-ikäisenä on saattanut myös erota puolisostaan, jonka kanssa ehti olla kauan. Niinkin voi tehdä, koska tietää, että selviää yksinkin.
 12. Keski-ikäisenä on oppinut senkin, että perhe ei aina tarkoita puolisoa, lapsia, sisaruksia ja vanhempia. Oman perheensä saattaa löytää myös ystävien luota.
 13. Keski-ikäisenä tajuaa, että myös kuusikymppiset ja seitsemänkymppiset ovat yllättävän nuoria ja sisältä samoja kuin ennenkin. ”Päältä museo, sisältä lyseo” vai miten se sanonta menikään.
 14. Keski-ikäisenä on ehtinyt luopua monesta dieetistä ja monesta unelmasta ja ymmärtänyt, että kiloja ja unelmia tulee ja menee, mutta itseensä voi olla tyytyväinen jo nyt.
 15. Keski-ikäisenä ei tunnu siltä, että elämä on koko ajan jossakin muualla. Viikonloppusuunnitelmana voi olla nukkuminen ja kesälomahaaveena mustikoiden kerääminen mökin takaa. Nyt on hyvä.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla