Tutustu Ahti-Suomi -sanakirjaan, mukana sanojen selitykset.

Siemennappulat = muutama kuivamuonaraksu, joka pitää jättää ruokailun jälkeen ruokakuppiin, että kuppiin tulisi varmasti myös seuraava ruoka-annos.

Superhiki = tukala olotila, joka tulee jos makoilee liian pitkään isännän tai emännän vieressä. Huom! kissojen (käytetään myös nimeä siskotytöt) vieressä ei koskaan tule superhiki

Kakkareissu tehdään aamu- tai ilta-lenkillä. Lähdetään vetämään oikealle (tai myös vasemmalle käy), mennään suoraan tai välillä siksakkia ainakin 50 metriä, jonka jälkeen tehdään tarpeet. Ei haittaa vaikka olisi metri lunta, märkä pusikko tai upottava suo, kakkareissu on tehtävä joka lenkillä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Märkäruoka = ruoka, jota sekoitetaan nappuloiden sekaan. Parasta: Isännän lohihöystö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Höynäjuoksu tai höynäily tehdään heti kun päästään ulos, juostaan muutama kerta täysillä pihaa ympäri. Pysähdytään ja tsekkaillaan isäntää tai emäntää, jos tulisi pieni merkki, että voisi ampaista juoksuun uudelleen.

Häkki, tarha = mukava paikka pihassa, siellä voi seurata naapureiden, oravien, lintujen ja muiden liikkuvaisten liikkeitä. Jos joku tulee pihaan, haukahdetaan yksi varoitushaukku, ei enempää.

Venny = pieni tyttökissa, jota pitää kunnioittaa ja jolla on tosi nopeat tassut. Vennystä käytetään myös nimeä Kassi-Alma.

Siskotytöt = Tellu, Lissu ja Venny, joita on kamala ikävä kun ollaan erossa, ei väliä onko ero kestänyt lenkin vai viikon loman verran. Kotiin tultua on heti tarkistettava, missä siskotytöt ovat ja onko niillä kaikki hyvin.

Jälkiruoka, jälkkäri = esim. Dentastix, naudan keuhkoputki, ydinluu. Emännän kysymykseen, otettaisko vielä jälkkäriä, vastataan aina myönteisesti.

Kaveri = koira, joka tulee vastaan metsässä, kadulla, telkkarissa... Vaatimukset kaverille: pitää olla iso tai pieni, tyttö tai poika, yksivärinen tai kirjava, musta, valkoinen, ruskea tai punainen, vanha tai nuori. Esimerkkejä kavereista: Temu, Nelli tai Vehnis.

Juoksukaveri = tuttavakoira, jonka kanssa juoksennellaan pihalla tai metsässä, jos ei ole kiinnipitoaika. Vaatimukset juoksukaverille: pitää olla koira. Esimerkkejä juoksukavereista: Ykä, Kempo, Rocky ja Leenu.

Oma paikka = käsky, jolla mennään omalle paikalle, se voi olla nojatuoli, vierashuoneen sänky, oma peti tai muu juuri silloin sopiva paikka.

Etsi = käsky, jota käytetään eri tavalla sisällä ja ulkona. Sisällä etsi tarkoittaa, että jälkkäri on piilotettu johonkin hyvään paikkaan. Ulkona etsitään yleensä dummya, joko oranssia tai rusakonkarvaista. Etsi-käskyä käytetään myös metsästyksessä.

Chatti = toisten koirien jättämät merkit polun tai tien varteen. Välillä saattaa mennä koko lenkki chattaillessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla