Ruokasooda raikastaa tennarit.
Ruokasooda raikastaa tennarit.

Tiesitkö jo, että ruokasooda on joka kodin ekologinen ja helposti käytettävä ihmeaine? Se raikastaa jopa hikiset lenkkarit. Kokeile vaikka!

Ihan tavallisella, marketista saatavalla ruokasoodalla on monta siistiä ominaisuutta. Se neutralisoi hajuja, ja lisäksi se emäksisenä aineena irrottaa rasvaa. Ruokasooda on myös myrkytöntä ja hyvin edullista.

Marttojen kotitalousneuvoja Outi Mehto kertoo kikan, joka on etenkin kesäaikaan erittäin käyttökelpoinen.

”Ennen kuin hankkii virallisia hajunsyöjäaineita, kokeilisin ilman muuta ruokasoodaa, jonka voima on sen hajuja neutralisoivassa vaikutuksessa.”

Onko teilläkin niitä kenkiä, joiden kotiin tulon haistaa? Kun hikiset lenkkarit tai tennarit seuraavan kerran ilmestyvät eteisen lattialle, anna kosteuden kuivua niistä. Sen jälkeen ripottele kenkien sisälle ja päälle ruokasoodaa ja anna vaikuttaa vaikka yön yli. Imuroi sitten ruokasooda pois.

”Ennen kuin hankkii virallisia hajunsyöjäaineita, kokeilisin ilman muuta ruokasoodaa, jonka voima on sen hajuja neutralisoivassa vaikutuksessa. Ylipäätään kodinhoidossa kannattaa lähteä miedommasta ja ympäristöystävällisemmästä tavasta liikkeelle”, Marttojen kotitalousneuvoja sanoo.

Ruokasoodan lisäksi etikka on erittäin käyttökelpoinen ja monipuolinen puhdistusaine. Myös se vie hienhajun vaatteista.

 

MinnaHä
Seuraa 
Liittynyt1.10.2018

Lemuavatko lenkkarit? Ruokasooda vie hajut ja raikastaa kengät – katso kätevä niksi!

Tämä niksi itellä myös käytössä. Lähtee aika hyvin hajut kyllä. Välillä sit pistän lenkkarit koneeseen (mutta pehmustetussa pussissa etteivät mene rikki).
Lue kommentti

Nauti jokaisesta päivästä niin kuin se olisi viimeinen!
Blogini: https://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/matkailua-ja-sisustusta-haaveilua