Kuorolaulusta ja suomalaisesta luonnosta voi ihastua juhlavuoden kunniaksi järjestettävänä Luonnon päivänä.

Kuorolaulu ja metsä tekevät tutkitusti hyvää ihmiselle. Yhdistelmänä niiden täytyy siis tehdä tuplasti hyvää. Vaikutusta voi kokeilla Luonnon päivänä lauantaina 26.8., jolloin liki Suomen kaikissa kansallispuistoissa järjestetään kuorolaulukonsertti.

Kallio kantaa laulun läpi metsän.

”Metsässä laulaminen taatusti liikuttaa sekä laulajia että kuuntelijoita ja koskettaa heitäkin, jotka eivät yleensä herkisty”, kertoo Mikko Tiira, joka on tapahtuman idean isä. Hän itse laulaa Nuuksion kansallispuistossa.

Luonnon omassa konserttisalissa akustiikasta pitää huolta kuoroseurueen sijainti. Nuuksiossa kuororyhmän taakse jää kallio ja edessä on lampi, jotka auttavat kantamaan laulun läpi metsän.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikkien pitäisi mennä metsään laulamaan.

”Pienellä vesisateella ei ole vaikutusta äänen kantavuuteen, mutta tietysti toivomme hyvää säätä koko Suomeen. Kuorolaulajien asua on myös sovitettava metsään: laulamme kumpparit jalassa ja varustaudumme hyttysmyrkyllä”, Tiira selventää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jokaisessa kansallispuistokonsertissa viimeisenä kappaleena esitetään Sibeliuksen Finlandia. Kuulijat saavat yhtyä lauluun.

”Kaikkien pitäisi mennä metsään laulamaan, sillä siellä on tilaa ja mahdollisuus elpyä henkisesti. Jokainen meistä osaa laulaa, kukin omalla tavallaan.”

Luonnon päivä 26.8. Kaikki Suomen kansallispuistojen konsertit ja lisätietoa: luonnonpaivat.fi.

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 16/2017.

Sisältö jatkuu mainoksen alla