Tero Hyötyläinen on koukussa lautapeleihin. Hän tietää, mikä peli saa pauloihinsa niin lapset kuin aikuiset.

Kodin Kuvalehdestä 24/2016 voit lukea Tero Hyötyläisen lautapeliharrastuksesta. Hyötyläinen antoi satojen pelien kokemuksella Kodin Kuvalehden lukijoille vinkit parhaiksi joululahjapeleiksi.

Lapsille: Maze Race (Competo) on tämän joulun uutuus, kaksin pelattava labyrintinrakentelupeli, jossa pelaajat tekevät toisilleen labyrintit salaa (tai näkyvissä, miten vain sovitaan). Sen jälkeen laudat vaihdetaan, ja pelaajien tehtävä on ratkaista toisen tekemä labyrintti mahdollisimman nopeasti. Maze Race osoittautui hittipeliksi GamExpo-messuilla marraskuussa Helsingissä.

Perheille: Flamme Rouge (Lautapelit.fi) on helposti opittava kilpapyöräilypeli, joka sopii lapsille ja aikuisille. Joka peliin erikseen rakennettava kilparata pitää pelin tuoreena pelistä toiseen. Peli sisältää sopivasti tuuria ja ripauksen jännitettävää. Sen komponentit ovat hienot.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aikuisille:  Stone Age (Lautapelit.fi) on kivikauteen sijoittuva noppavetoinen peli, jossa menestymiseen tarvitaan taitoa. Siinä kerätään erilaisia resursseja (puuta, kiveä, kultaa, tiiliä), joita sitten vaihdetaan voittopisteitä tuoviin rakennuksiin ja kortteihin. Pelissä on mukavasti vuorovaikutusta ja pelaajien välistä kilpailua, ja se on oivallinen esimerkki uudentyyppisistä peleistä. Peliä saa suomeksi ainakin alan erikoisliikkeistä. Stone Age oli finalisti, kun vuoden 2009 aikuisten peliä valittiin Suomessa, joten sikäli se on jo klassikko.

Vanha suosikki: Lukuisia vuoden peli -palkintoja maailmalla niittänyt Menolippu on yhä ajankohtainen ja mielenkiintoinen. Jos peruspeliä tuntee tahkonneensa liikaa, lisätikettejä ja -karttoja saa hivenen pienemmällä hinnalla. Syksyn uutuus oli suomeksi julkaistu Ticket to Ride: Rails & Sails, joka tuo tuttuun peliin junaraiteiden lisäksi vesireitit ja laivat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla