Norjalainen Skam-sarja on nyt supersuosittu myös aikuisten keskuudessa. Kuvassa Chris (Ina Svenningdal) ja Sana (Iman Meskini).
Norjalainen Skam-sarja on nyt supersuosittu myös aikuisten keskuudessa. Kuvassa Chris (Ina Svenningdal) ja Sana (Iman Meskini).

Kun et turhaan tuijota, minkä ikäisille ohjelma on tehty, saat lisää viihdyttävää, opettavaista ja hauskaa katsottavaa.

”En oo nukkunut koko viikkoon, kun on pitänyt katsoa telkkaria!” ”Oli pakko kurkkia seuraavaakin jaksoa, kun jännitti ja ahdisti niin paljon!” ”Olen alkanut lukea norjankielisiä chat-keskusteluja.”

Ei, kommentit eivät ole teineiltä, vaan keski-ikäisiltä, jotka ovat koukuttuneet norjalaiseen nuortensarja Skamiin. Sen kolme tuotantokautta ovat nähtävissä Yle Areenassa, ja sarjaa on Suomessa katsottu jo neljä miljoonaa kertaa. Sarjan lukiolaishahmojen tunnemyrskyt ovat niin aidosti kuvattuja, että katsojakin pakahtuu, toivoo parasta ja pelkää pahinta.

Nuortenohjelmat ovat nyt niin kiinnostavia, että aikuisten kannattaa unohtaa teinileimat ja katsoa vain. Maaliskuussa Yle Areenaan tulevat Kids docs -hankkeen dokumentit. Mukana on muun muassa This is me, joka rohkaisee 10–13-vuotiaita tyttöjä toteuttamaan haaveensa. Kokonaisuuteen kuuluu myös some-kampanja, jossa lapset jakavat kiitosta siitä, miten kaverin tuki on heitä auttanut. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tutustumisen arvoinen on myös Ylen Kioski. Kioskin autossa kuskina on kreikkalaistaustainen toimittaja Constantinos ”Gogi” Mavromichalis ja vieraina kiinnostavia tyyppejä näyttelijöistä ja muusikoista tubettajiin. Keskustelut soljuvat miellyttävän rennosti vakavien ja kevyiden aiheiden välillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Skam, Kids docs ja Kioski ovat nähtävissä Yle Areenassa, yle.fi/areena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla