Heinäkuussa shoppaillaan tuoreita kukkia torilta ja varustaudutaan alkavaan sienestyskauteen. Vielä ehdit tehdä myös pari helppoa mekkoa sekä päivittää sisustusta raikkailla räsymatoilla.

 

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sisällys lähemmin.

 

Ompele

naiselle
Olkalaukku    
Lähdetään torille:
Lierihattu, varakassi ja korin suojus
Hetkessä valmista:
Mini-, midi- ja maksimekko, toppi, tunika- ja olkainpaita
Catwalkilta:
Herkkusuun helleasu
Metsään haluan mennä nyt:
Anorakki, sienestäjän kassi, reppu, viiri ja koristesieniä
Helppokaava: Huivihattu
Minun mitoillani tehty:
Saijan silkkipusero, pitsitunika ja housut, D-mitoitus
Ilmoittaudu lukijan unelmapäivään
Vaatetohtori:
Mekko paidasta ja pitsistä

lapselle
Lähdetään torille:
Lippahattu, kesäkassi, lätsälippis ja reppu
Nuori suunnittelija:
Emilia Mensalon pusero ja minisortsit

miehelle
Lähdetään torille:
Kalastajahattu, lätsälippis ja kauppakassi

 

Neulo & virkkaa

naiselle
Sienisukat
Ruutuvirkatut liinat ja kassi
Juhlan hetkiin:
Röyhelöhelmainen pusero, kimonojakku ja helmilaukku
Huvia huivista:
5 reunapitsiä huiveihin
Väreissä on voimaa:
Pitsipusero, pussihihainen jakku ja raitapusero

lapselle
Juhlan hetkiin:
Helmikoristeinen takki, bleiseri ja kohoneuletakki, vauvan pitsinuttu, tossut ja lappusortsit

 

Sisusta & askartele

Saksi paremmaksi:
T-paita alikeommelkuvioin, räsymatot, päällystetty palli, muovipusseista kassi, siksak- ja pyörylätyynyt
Värikkäitä kesätuliaisia:
Virkkaa ruukunsuojukset, patalaput ja retiisi, neulo keittiöpyyhe ja tiskirätti
Koristeita luonnosta:
3 kranssia ja boolikauha
Kylppärin kohennus:
Virkkaa kori, reunapitsi ja pyöreä matto

 

Joka numerossa

Äänestä parasta mallia
Toukokuun lukijakisan voittajat
Trendi: Tulkaa meidän mökille
Kädenjälki: Sonja Lumme
Designryijyt: Osa 4/8: Porin tienoot
Kilpailu: Sinustako Suomen sukkamestari?
Minä & käsityö: Rita Junkkarinen
Kuukauden retro: Virkattu pannulappu

Lähde lukijamatkalle Saarenmaalle

 

En silloin ajatellut englanninopen harrastavan seksuaalista häirintää. Nyt aikuisena ajattelen, että opettaja käyttäytyi huonosti.

Koulunkäyntini meni sekaisin yläkoulun ensimmäisellä luokalla seksuaalisen häirinnän takia. Olin 13-vuotias, ja häirintään syyllistyi englanninopettajani.

Opettaja oli nuori ja kaunis, kaunein nainen, jonka olin siihen ikään nähnyt. Hän pukeutui lyhyisiin vartalonmyötäisiin mekkoihin ja hameisiin. Kaula-aukot olivat syvään uurrettuja.

En kuullut koko vuonna sanaakaan opetuksesta. Korvissani kohisi hormonihyöky. Tunsin opettajan läsnäolon joka solullani ja haistoin hajuveden tuoksun. Vieläkin polveni vavahtavat, jos haistan saman hajuveden.

En silloin ajatellut englanninopen harrastavan seksuaalista häirintää viesteillään. Nyt aikuisena ajattelen, että opettaja käyttäytyi huonosti. En pysty kuvittelemaan, ettei hän olisi huomannut, miten me pojat häneen reagoimme. Onneksi englanninopettaja vaihtoi koulua vuoden sijaisuuden päätyttyä.

Tiedän naisten sanovan, että jokaisella on oikeus pukeutua niin kuin haluaa, seksistisesti ja provosoivastikin, ja että miesten on hillittävä viettinsä ja halunsa.

Totta toinen puoli.

Toisella puolella ovat hyvät käytöstavat, joihin sisältyy tilannetaju. Hyviin tapoihin kuuluu ottaa huomioon muut ihmiset. Suhteellisuudentaju kertoo, miten missäkin pukeudutaan ja käyttäydytään, esimerkiksi työpaikalla.

JoonaKoo

Järjen käyttö ei ole kielletty...

Lukijan kirje: Opettajan paljastavat vaatteet hämmensivät

Voi hyvät hyssyrät! Onhan sitä nyt muitakin vaihtoehtoja kuin burkha ja napaan asti avoin kaula-aukko! Komppaan JoonaKoota. Itselläni oli kouluaikana melkein vastaava kokemus. Pojat nyt vain ovat tuossa murrosiän vaiheessa siinä tilassa, että viisas opettaja miettii tarkkaan pukeutumisensa. Eihän se ole naisilta pois eikä naisia vastaan, jos perää tervettä järkeä! Miksi nykyään aina teilataan keskustelun yrityskin, jos se koskee naisia. Toisaalta kaikki vaahtoavat meetoota, mutta keskustelu...
Lue kommentti

Osa työntekijöistä jättää tehtäviä tekemättä, koska eivät ehdi. Kuitenkin he ehtivät pitää ylipitkiä kahvitaukoja.

Työpaikallani tehtävät on jaettu tiimeille, ja minä olen yhden tiimin vetäjä. Olen vastuussa esimiehelleni tiimin toiminnasta ja tavoitteiden toteutumisesta.

Ongelmani on se, että osa työntekijöistäni jättää tehtäviä tekemättä. He sanovat että töitä on liikaa, eivätkä he ehdi tehdä kaikkea. Ajoittain olen tehnyt jotain heidän tehtäviään, kun dead-line tulee vastaan ja asiat on hoitamatta.

Tiedän että työtä on paljon, mutta kaikille tiimiläisille se ei ole ongelma. Toiset ovat työssään nopeampia kuin toiset, mutta kun näen "hitaamman" henkilön ehtivän kuitenkin pitää ylipitkiä kahvitaukoja, minulle tulee olo, että ystävällisyyttäni hyväksikäytetään.

Pyrin motivoimaan ihmisiä antamalla matkan varrella hyvää palautetta ja tulemalla pulmatilanteissa tueksi, mutta se ei näytä riittävän. Miten saisin porukan tiimiytymään paremmin ja jokaisen ottamaan ryhmän tavoitteet myös omiksi tavoitteikseen?

Liian kiltti?

The Boss

Lukijan kirje: Tiimiläiset eivät sitoudu tavoitteisiin

Sinä olet esimies, joten ole sitten esimies! Esimiehen tulee ajoittain olla myös "ikävä" ja antaa rehellisesti huonoa palautetta. Jos joku pitää liian pitkiä kahvitaukoja, tulee se hänelle kahden kesken kertoa ja painottaa että se ei vetele etenkään, kun hän ei pääse tavoitteisiin. Tosiasia on se, että työttömiä on niin paljon että joukosta löytyy taatusti tavoitteisiin sitoutuva tyyppi. Tämänkin voisit ystävällisesti hymyillen lusmuilijoille mainita. Voisit, jos siihen joudut, vilkaista vähän...
Lue kommentti
Keppiä ja porkkanaa

Lukijan kirje: Tiimiläiset eivät sitoudu tavoitteisiin

Kuvaamasi tilanne on hyvin yleinen nykytyöpaikoilla. Kaikki eivät aina ymmärrä, että töissä ollaan tekemässä töitä. Chattailu on monen mielestä työntekoa. No keskustellaanhan siinä toki työkavereiden kanssa. Keppiä ja porkkanaa oikeassa suhteessa niin kaikki aasit saa tekemään töitä. Tiedostat näköjään itsekin, että olet ehkä liian kiltti. Jos ihminen ei ole jo lapsena maistanut oikeita rajoja, niitä on aikuisena vaikeampi enää opettaa. Mutta usein pomo on ihmisen loppukasvattaja. Vanhemmat...
Lue kommentti