Laktoosiongelmaiset ja keliaakikot otetaan jo hyvin huomioon kahviloissa, mutta ei meitä, jotka haluamme välttää sokeria.

Kahviloiden vitriinit ovat pullollaan leivoksia ja pullia, kaikki täynnä sokeria ja piilosokeria. Sokeria välttäville tarjotaan yleensä croissanteja, jotka ovat rasvaisuudessaan yhtä huonoa ravintoa kuin sokeripommit.

Laktoosiongelmaiset ja keliaakikot otetaan jo hyvin huomioon kahviloissa, mutta ei meitä, jotka haluamme välttää sokeria diabeteksen tai muuten vain terveellisyyden vuoksi. Tavallisiin pikkupulliinkin pistetään päälle voisokerisilmiä tai sokerikuorrutusta.

Diabetes on tilastojen mukaan Suomessa jo kansantauti. Meillä on 300 000 diagnosoitua diabeetikkoa ja piilo-ongelmaiset päälle. Luulisi kahvilanpitäjien reagoivan niin ison asiakaskunnan tarpeisiin, mutta ei.

Kun myyjiltä kysyy, miksi ei ole tavallista pikkupullaa tai muuta vähäkalorisempaa vaihtoehtoa, vastaus on, että näitä meillä menee. Niinpä  tietysti, kun ei muuta ole tarjolla!

Turhautunut kahvinjuoja

Järkevä kahvinjuoja

Lukijan kirje: Kahvilat tuputtavat sokeria

Heipat sinulle "turhautunut kahvinjuoja". Onpas sinulla isot ongelmat. Itse otan pelkän kahvin, jos tarjolla ei ole mieleistäni leivonnaista tms. Kerroit järkevästi meidän suomalaisten diabetesongelmasta. Näinhän se juuri onkin. Sen luulisi kuitenkin olevan lähes jokaisen tiedossa, niin hyvin siitä on tiedotettu jos jonkinlaisessa mediassa. Itse olen terveiden elämäntapojen kannattaja, mutta en koe minkäänlaiseksi ongelmaksi, jos en juuri minä saa haluamanlaistani pullaa. Minusta ihmisellä on...
Lue kommentti
blondiebrownie

Lukijan kirje: Kahvilat tuputtavat sokeria

Kahviloissa tarjotaan sokerisia herkkuja, ja ainakin minä haluan juuri niitä, kun menen käymään kahvilassa. Vaikka monissa kahviloissa onkin jo tarjolla jogurtteja, smoothieita (jonka saa halutessaan ilman lisättyä sokeria), erilaisia suolaisia voileipiä ja kuivattuja hedelmiä sekä pähkinöitä, valitsen silti aina jonkin sokerisen herkun. Käyn kahviloissa harvoin, ehkä kerran kuukaudessa ja silloin haluan nimenomaan herkutella suklaisella browniella tai makealla kakunpalalla. Kotona syön sitten...
Lue kommentti

Osa työntekijöistä jättää tehtäviä tekemättä, koska eivät ehdi. Kuitenkin he ehtivät pitää ylipitkiä kahvitaukoja.

Työpaikallani tehtävät on jaettu tiimeille, ja minä olen yhden tiimin vetäjä. Olen vastuussa esimiehelleni tiimin toiminnasta ja tavoitteiden toteutumisesta.

Ongelmani on se, että osa työntekijöistäni jättää tehtäviä tekemättä. He sanovat että töitä on liikaa, eivätkä he ehdi tehdä kaikkea. Ajoittain olen tehnyt jotain heidän tehtäviään, kun dead-line tulee vastaan ja asiat on hoitamatta.

Tiedän että työtä on paljon, mutta kaikille tiimiläisille se ei ole ongelma. Toiset ovat työssään nopeampia kuin toiset, mutta kun näen "hitaamman" henkilön ehtivän kuitenkin pitää ylipitkiä kahvitaukoja, minulle tulee olo, että ystävällisyyttäni hyväksikäytetään.

Pyrin motivoimaan ihmisiä antamalla matkan varrella hyvää palautetta ja tulemalla pulmatilanteissa tueksi, mutta se ei näytä riittävän. Miten saisin porukan tiimiytymään paremmin ja jokaisen ottamaan ryhmän tavoitteet myös omiksi tavoitteikseen?

Liian kiltti?

The Boss

Lukijan kirje: Tiimiläiset eivät sitoudu tavoitteisiin

Sinä olet esimies, joten ole sitten esimies! Esimiehen tulee ajoittain olla myös "ikävä" ja antaa rehellisesti huonoa palautetta. Jos joku pitää liian pitkiä kahvitaukoja, tulee se hänelle kahden kesken kertoa ja painottaa että se ei vetele etenkään, kun hän ei pääse tavoitteisiin. Tosiasia on se, että työttömiä on niin paljon että joukosta löytyy taatusti tavoitteisiin sitoutuva tyyppi. Tämänkin voisit ystävällisesti hymyillen lusmuilijoille mainita. Voisit, jos siihen joudut, vilkaista vähän...
Lue kommentti
Keppiä ja porkkanaa

Lukijan kirje: Tiimiläiset eivät sitoudu tavoitteisiin

Kuvaamasi tilanne on hyvin yleinen nykytyöpaikoilla. Kaikki eivät aina ymmärrä, että töissä ollaan tekemässä töitä. Chattailu on monen mielestä työntekoa. No keskustellaanhan siinä toki työkavereiden kanssa. Keppiä ja porkkanaa oikeassa suhteessa niin kaikki aasit saa tekemään töitä. Tiedostat näköjään itsekin, että olet ehkä liian kiltti. Jos ihminen ei ole jo lapsena maistanut oikeita rajoja, niitä on aikuisena vaikeampi enää opettaa. Mutta usein pomo on ihmisen loppukasvattaja. Vanhemmat...
Lue kommentti

Ei tulisi kuuloonkaan, että miehet puhuisivat työpaikalla samalla tavalla naisille kuin mitä me miehet saamme kuulla naisilta. Naisten härskit puheet tuntuvat olevan vain hyvä vitsi.

Viime aikoina on käyty laajaa keskustelua seksuaalisesta häirinnästä. Se on hyvä, sillä häirintä voidaan kitkeä vain avoimen keskustelun avulla.

Keskustelusta puuttuu kuitenkin tasa-arvo. Missään en ole nähnyt otetun esiin sitä, että myös miehet ovat lisääntyvän seksuaalisen häirinnän kohteena.

Olen naisvaltaisella alalla työskentelevä mies ja joudun työssäni kokemaan seksuaalista häirintää. Se voi olla esimerkiksi seksistisiä vitsejä ja vihjailuja. Usein niitä heitetään julkisesti, ja härskejä puhuva nainen saa ympäristöltä palkaksi naurut.

Ei tulisi kuuloonkaan, että miehet puhuisivat työpaikalla samalla tavalla naisille kuin mitä me miehet saamme kuulla naisilta. Istumme hiljaa, sillä naisille ei voi vastata samalla mitalla saamatta sovinistin leimaa. Mutta naisten härskit puheet tuntuvat olevan vain hyvä vitsi.

Me too

Siistittäiskö suut

Lukijan kirje: Miehiäkin kohdellaan asiattomasti

Meidän osastolla on 7 naista ja 1 mies, ja täytyy todeta että palavereissa huulenheitto on tuota tyyliä mitä kirjoittaja kirjoittaa. Minuakin välillä kyllästyttää se lähinnä muutaman naisen 2-mielinen vitseily,ja olen miettinyt, mitähän se ainoa mies oikeasti ajattelee. Hän nauraa kyllä mukana, välillä posket punastuen, mutta mikä olisi hänen vaihtoehtonsa? Jos ei naura tai jos jopa paheksuisi saisi tiukkapipon leiman.
Lue kommentti
Paljon jo elämää nähnyt nainen

Lukijan kirje: Miehiäkin kohdellaan asiattomasti

Vihdoinkin mies itse ottaa tämän asian esille. Itsekin naisena olen ajatellut,kuinka yksipuolista seksuaalisen häirinnän käsittely on. Kokevatko miehet että, jos he avaavat suunsa, heidät lynkataan ajatuksineen pystyyn. Vai olemmeko ajautumassa tilanteeseen, jossa on vain yksi totuus, "naisen totuus". Miesten on kestettävä, mitä vain, mutta auta auta armias, jos naista vain katsookin liian pitkään, on jos kyseessä "seksuaalinen häirintä", riippumatta siitä, että pukeutumisessaan naisella voi...
Lue kommentti