Kuinka kommunikoida ihmisen kanssa, joka itse laukoo totuuksia muista mutta loukkaantuu, jos hänelle tehdään samalla tavoin?

Lähipiiriini on sattunut useampi suorasuu ja herkkänahka samassa persoonassa. Nämä ihmiset laukovat totuuksia muista ajattelematta, mitä suustaan päästävät. Jos joku tekee saman heille itselleen, he vetäytyvät mykkäkouluun.

Onko niin, että suorasuut eivät tajua tölvivänsä itse muita puheissaan? Mikä olisi oikea tapa kommunikoida tällaisen henkilön kanssa?

Mökökökö

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sinullakin oikeus mielipiteeseen

Voi olla, etteivät tajua tölvivänsä tai sitten tekevät sen tahallaan. Oli miten oli, minun mielestäni tölvimistä ei kannata aloittaa, mutta annan kyllä tarvittaessa takaisin. Näitä besserwissereitä riittää, ja voi olla, etteivät tajua sittenkään, vaikka heille vastaa, mutta onpahan ainakin vähän aikaa hiljaista. Negatiivisten ihmisten kommentteja ei tarvitse kiltisti ottaa vastaan. Asioista voi olla eri mieltä, mutta eriävät mielipiteet pitää kertoa asiallisesti eikä ojentamalla ylimielisesti toisia. Saattavat jopa arvostaa sinua enemmän, kun uskallat sanoa oman mielipiteesi.

  • ylös 20
  • alas 6

Hyvä hyvä, nimimerkki hildamummu! Jos jokin sapettaa, siitä kannattaa puhua ennemmin kuin märehtiä loputtomasti mielessään. Sillä keinoin välit saattavat myös parantua, vaikka eipä se tosiaan aina ole taattua siltikään. Hyvää jatkoa sinulle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla