istockphoto
istockphoto

Lukujärjestys rauhoittaa lapsia, kun he tietävät, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Ei olisi hullumpi ajatus tehdä lukujärjestys myös alle kouluikäisille. Se voisi olla vaikka kuvitettu, jolloin lapsi pystyy itsekin katsomaan siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Nykyisin pientenkin lasten päivät ovat täynnä kaikenlaista toimintaa, joka käy työstä. Poikkeuksen muodostavat vanhemman kanssa kotona olevat lapset, joiden päivä voidaan rytmittää enemmän heidän omilla ehdoillaan.

Lukujärjestys alkaisi heräämisestä ja hoitoon menosta. Hoidosta kotiin, sen jälkeen aterian valmistaminen ja yhteinen ruokailu. Pöydän siivoaminen yhdessä. Television lasten-ohjelmat voivat olla rauhoittavaa ajankulua, mutta kannattaa muistaa myös pihaleikit. Sitten on iltahommien vuoro.

Pienet lapset, jotka ovat hoidossa päivän, eivät tarvitse iltoihinsa enää kerhoja ja muita aktiviteetteja.

Lukujärjestyksen mukaan toimiminen voi tuntua nuorista vanhemmista tylsältä, mutta sitä kannattaa kokeilla. Lapset ovat silloin rauhallisempia.

Toivottavasti me isovanhemmat voimme olla turvaverkkona nuorille perheille ja myös neuvonantajina kokemustemme perusteella.

Jaksamista vanhemmille pikkulapsiarkeen!

Isoäiti

nainen50

Lukijan kirje: Rytmiä päivään

Miksi ihmeessä tarvitsisi laittaa paperille itsestään selviä asioita? Toisekseen, joka perheella on omat tapansa, ei niihin auta mennä sotkeutumaan. Kyllä se elämä rytmittyy sitten kun lapset menevät kouluun, ja sitä samaa tylsää rataa mennään sitten työelämän loppuun asti. Antaa lasten nauttia vapaudesta ennen systeemiä!
Lue kommentti

En silloin ajatellut englanninopen harrastavan seksuaalista häirintää. Nyt aikuisena ajattelen, että opettaja käyttäytyi huonosti.

Koulunkäyntini meni sekaisin yläkoulun ensimmäisellä luokalla seksuaalisen häirinnän takia. Olin 13-vuotias, ja häirintään syyllistyi englanninopettajani.

Opettaja oli nuori ja kaunis, kaunein nainen, jonka olin siihen ikään nähnyt. Hän pukeutui lyhyisiin vartalonmyötäisiin mekkoihin ja hameisiin. Kaula-aukot olivat syvään uurrettuja.

En kuullut koko vuonna sanaakaan opetuksesta. Korvissani kohisi hormonihyöky. Tunsin opettajan läsnäolon joka solullani ja haistoin hajuveden tuoksun. Vieläkin polveni vavahtavat, jos haistan saman hajuveden.

En silloin ajatellut englanninopen harrastavan seksuaalista häirintää viesteillään. Nyt aikuisena ajattelen, että opettaja käyttäytyi huonosti. En pysty kuvittelemaan, ettei hän olisi huomannut, miten me pojat häneen reagoimme. Onneksi englanninopettaja vaihtoi koulua vuoden sijaisuuden päätyttyä.

Tiedän naisten sanovan, että jokaisella on oikeus pukeutua niin kuin haluaa, seksistisesti ja provosoivastikin, ja että miesten on hillittävä viettinsä ja halunsa.

Totta toinen puoli.

Toisella puolella ovat hyvät käytöstavat, joihin sisältyy tilannetaju. Hyviin tapoihin kuuluu ottaa huomioon muut ihmiset. Suhteellisuudentaju kertoo, miten missäkin pukeudutaan ja käyttäydytään, esimerkiksi työpaikalla.

JoonaKoo

Osa työntekijöistä jättää tehtäviä tekemättä, koska eivät ehdi. Kuitenkin he ehtivät pitää ylipitkiä kahvitaukoja.

Työpaikallani tehtävät on jaettu tiimeille, ja minä olen yhden tiimin vetäjä. Olen vastuussa esimiehelleni tiimin toiminnasta ja tavoitteiden toteutumisesta.

Ongelmani on se, että osa työntekijöistäni jättää tehtäviä tekemättä. He sanovat että töitä on liikaa, eivätkä he ehdi tehdä kaikkea. Ajoittain olen tehnyt jotain heidän tehtäviään, kun dead-line tulee vastaan ja asiat on hoitamatta.

Tiedän että työtä on paljon, mutta kaikille tiimiläisille se ei ole ongelma. Toiset ovat työssään nopeampia kuin toiset, mutta kun näen "hitaamman" henkilön ehtivän kuitenkin pitää ylipitkiä kahvitaukoja, minulle tulee olo, että ystävällisyyttäni hyväksikäytetään.

Pyrin motivoimaan ihmisiä antamalla matkan varrella hyvää palautetta ja tulemalla pulmatilanteissa tueksi, mutta se ei näytä riittävän. Miten saisin porukan tiimiytymään paremmin ja jokaisen ottamaan ryhmän tavoitteet myös omiksi tavoitteikseen?

Liian kiltti?

The Boss

Lukijan kirje: Tiimiläiset eivät sitoudu tavoitteisiin

Sinä olet esimies, joten ole sitten esimies! Esimiehen tulee ajoittain olla myös "ikävä" ja antaa rehellisesti huonoa palautetta. Jos joku pitää liian pitkiä kahvitaukoja, tulee se hänelle kahden kesken kertoa ja painottaa että se ei vetele etenkään, kun hän ei pääse tavoitteisiin. Tosiasia on se, että työttömiä on niin paljon että joukosta löytyy taatusti tavoitteisiin sitoutuva tyyppi. Tämänkin voisit ystävällisesti hymyillen lusmuilijoille mainita. Voisit, jos siihen joudut, vilkaista vähän...
Lue kommentti
Keppiä ja porkkanaa

Lukijan kirje: Tiimiläiset eivät sitoudu tavoitteisiin

Kuvaamasi tilanne on hyvin yleinen nykytyöpaikoilla. Kaikki eivät aina ymmärrä, että töissä ollaan tekemässä töitä. Chattailu on monen mielestä työntekoa. No keskustellaanhan siinä toki työkavereiden kanssa. Keppiä ja porkkanaa oikeassa suhteessa niin kaikki aasit saa tekemään töitä. Tiedostat näköjään itsekin, että olet ehkä liian kiltti. Jos ihminen ei ole jo lapsena maistanut oikeita rajoja, niitä on aikuisena vaikeampi enää opettaa. Mutta usein pomo on ihmisen loppukasvattaja. Vanhemmat...
Lue kommentti