Päivitys klo 21.08: Livechat on päättynyt. Kiitos kaikille osallistujille!

Mitä haluat tietää työn hakemisesta? Nyt sinulla on tilaisuus kysyä.

Taustaksi: Kodin Kuvalehdessä on käynnissä juttusarja, jossa etsitään töitä viisikymppisille, työttömiksi jääneille naisille. Yhtenä sarjan asiantuntijoista on toiminut muutos- ja kehitysprosesseihin erikoistuneen HRM Partnersin toimitusjohtaja ja valmentaja Anitta Niemelä. Hän on antanut käytännön vinkkejä siitä, miten töitä nykyisin haetaan.

Tänään Anitta vastaa livenä kysymyksiinne työnhausta. Hän päivystää verkossa klo 10–11, 14–15 sekä 20–21.

Haluatko tietää, kehen otat yhteyttä metsästäessäsi piilotyöpaikkoja, miten laadit edustavan ansioluettelon tai jotain aivan muuta työnhakuun liittyvää?

Kysy kysymyksesi kommentoimalla tätä artikkelia. Nyt se alkaa!

Ensimmäinen kysymys Anittalle tuli sähköpostitse nimimerkiltä Työtön paluumuuttaja, ja se kuuluu näin:

 

"Olen muuttanut takaisin Suomeen ulkomailta missä minulla oli erittäin hyvä työpaikka kiinteistönvälitysalalla. Olen yli 40-vuotias.  Asuin ulkomailla 16 vuotta. Kiinteistönvälitysalalta minulla on 13 vuoden työkokemus ja minut on useaan otteeseen palkittu saavutuksistani. Suomeen muutettuani olen lähettänyt satoja työhakemuksia, eri aloille, mutta etenkin saman tyylisiin työtehtäviin mitä tein ulkomailla. En ole vielä kertaakaan päässyt edes haastatteluun. Minulle on jopa sanottu, että ulkomaista työkokemustani ei lasketa! Eli on kuin aloittaisin kaiken alusta.

Koko ajan saan työtarjouksia maasta missä asuin ennen Suomeen muuttoani, mutta Suomesta en ole saanut yhtään myönteistä palautetta. Miksi en tule valituksi, onko ikäni siihen syy vai se, että olen pärjännyt ulkomailla ammatissani niin hyvin, mutta silti Suomessa ulkomaan työkokemusta ei katsota suopein silmin. Minusta alkaa tuntua, että minua syrjitään."

 

Anitta Niemelä - HRM
Seuraa 
Liittynyt3.8.2015

Näin asiantuntijamme vastasi kysymyksiin työnhausta

Sirpa kirjoittaa: Hei! Olen 50v. ja muutin tänne etelään kun tapasin nykyisen avomieheni ja olen ollut yritysmaailmassa 20v. ja nyt tämän vuoden keväällä tein konkurssin ja olen uuden haasteen edessä eli työttömänä työnhakijana ja kun on haatavaa jo tämä ympäristö ja muutamaan työhaastatteluun olen päässyt ja kun kerron että olen konkurssin tehnyt niin jotenkin tuntuu että minut lokeroidaan sinne epäonnistuneisiin yrittäjiin ja kun työmotivaatio on korkealla ja kokemusta ja ammattitaitoa on...
Lue kommentti

Osa työntekijöistä jättää tehtäviä tekemättä, koska eivät ehdi. Kuitenkin he ehtivät pitää ylipitkiä kahvitaukoja.

Työpaikallani tehtävät on jaettu tiimeille, ja minä olen yhden tiimin vetäjä. Olen vastuussa esimiehelleni tiimin toiminnasta ja tavoitteiden toteutumisesta.

Ongelmani on se, että osa työntekijöistäni jättää tehtäviä tekemättä. He sanovat että töitä on liikaa, eivätkä he ehdi tehdä kaikkea. Ajoittain olen tehnyt jotain heidän tehtäviään, kun dead-line tulee vastaan ja asiat on hoitamatta.

Tiedän että työtä on paljon, mutta kaikille tiimiläisille se ei ole ongelma. Toiset ovat työssään nopeampia kuin toiset, mutta kun näen "hitaamman" henkilön ehtivän kuitenkin pitää ylipitkiä kahvitaukoja, minulle tulee olo, että ystävällisyyttäni hyväksikäytetään.

Pyrin motivoimaan ihmisiä antamalla matkan varrella hyvää palautetta ja tulemalla pulmatilanteissa tueksi, mutta se ei näytä riittävän. Miten saisin porukan tiimiytymään paremmin ja jokaisen ottamaan ryhmän tavoitteet myös omiksi tavoitteikseen?

Liian kiltti?

The Boss

Lukijan kirje: Tiimiläiset eivät sitoudu tavoitteisiin

Sinä olet esimies, joten ole sitten esimies! Esimiehen tulee ajoittain olla myös "ikävä" ja antaa rehellisesti huonoa palautetta. Jos joku pitää liian pitkiä kahvitaukoja, tulee se hänelle kahden kesken kertoa ja painottaa että se ei vetele etenkään, kun hän ei pääse tavoitteisiin. Tosiasia on se, että työttömiä on niin paljon että joukosta löytyy taatusti tavoitteisiin sitoutuva tyyppi. Tämänkin voisit ystävällisesti hymyillen lusmuilijoille mainita. Voisit, jos siihen joudut, vilkaista vähän...
Lue kommentti
Keppiä ja porkkanaa

Lukijan kirje: Tiimiläiset eivät sitoudu tavoitteisiin

Kuvaamasi tilanne on hyvin yleinen nykytyöpaikoilla. Kaikki eivät aina ymmärrä, että töissä ollaan tekemässä töitä. Chattailu on monen mielestä työntekoa. No keskustellaanhan siinä toki työkavereiden kanssa. Keppiä ja porkkanaa oikeassa suhteessa niin kaikki aasit saa tekemään töitä. Tiedostat näköjään itsekin, että olet ehkä liian kiltti. Jos ihminen ei ole jo lapsena maistanut oikeita rajoja, niitä on aikuisena vaikeampi enää opettaa. Mutta usein pomo on ihmisen loppukasvattaja. Vanhemmat...
Lue kommentti

Ei tulisi kuuloonkaan, että miehet puhuisivat työpaikalla samalla tavalla naisille kuin mitä me miehet saamme kuulla naisilta. Naisten härskit puheet tuntuvat olevan vain hyvä vitsi.

Viime aikoina on käyty laajaa keskustelua seksuaalisesta häirinnästä. Se on hyvä, sillä häirintä voidaan kitkeä vain avoimen keskustelun avulla.

Keskustelusta puuttuu kuitenkin tasa-arvo. Missään en ole nähnyt otetun esiin sitä, että myös miehet ovat lisääntyvän seksuaalisen häirinnän kohteena.

Olen naisvaltaisella alalla työskentelevä mies ja joudun työssäni kokemaan seksuaalista häirintää. Se voi olla esimerkiksi seksistisiä vitsejä ja vihjailuja. Usein niitä heitetään julkisesti, ja härskejä puhuva nainen saa ympäristöltä palkaksi naurut.

Ei tulisi kuuloonkaan, että miehet puhuisivat työpaikalla samalla tavalla naisille kuin mitä me miehet saamme kuulla naisilta. Istumme hiljaa, sillä naisille ei voi vastata samalla mitalla saamatta sovinistin leimaa. Mutta naisten härskit puheet tuntuvat olevan vain hyvä vitsi.

Me too

Siistittäiskö suut

Lukijan kirje: Miehiäkin kohdellaan asiattomasti

Meidän osastolla on 7 naista ja 1 mies, ja täytyy todeta että palavereissa huulenheitto on tuota tyyliä mitä kirjoittaja kirjoittaa. Minuakin välillä kyllästyttää se lähinnä muutaman naisen 2-mielinen vitseily,ja olen miettinyt, mitähän se ainoa mies oikeasti ajattelee. Hän nauraa kyllä mukana, välillä posket punastuen, mutta mikä olisi hänen vaihtoehtonsa? Jos ei naura tai jos jopa paheksuisi saisi tiukkapipon leiman.
Lue kommentti
Paljon jo elämää nähnyt nainen

Lukijan kirje: Miehiäkin kohdellaan asiattomasti

Vihdoinkin mies itse ottaa tämän asian esille. Itsekin naisena olen ajatellut,kuinka yksipuolista seksuaalisen häirinnän käsittely on. Kokevatko miehet että, jos he avaavat suunsa, heidät lynkataan ajatuksineen pystyyn. Vai olemmeko ajautumassa tilanteeseen, jossa on vain yksi totuus, "naisen totuus". Miesten on kestettävä, mitä vain, mutta auta auta armias, jos naista vain katsookin liian pitkään, on jos kyseessä "seksuaalinen häirintä", riippumatta siitä, että pukeutumisessaan naisella voi...
Lue kommentti