Päivitys klo 21.08: Livechat on päättynyt. Kiitos kaikille osallistujille!

Mitä haluat tietää työn hakemisesta? Nyt sinulla on tilaisuus kysyä.

Taustaksi: Kodin Kuvalehdessä on käynnissä juttusarja, jossa etsitään töitä viisikymppisille, työttömiksi jääneille naisille. Yhtenä sarjan asiantuntijoista on toiminut muutos- ja kehitysprosesseihin erikoistuneen HRM Partnersin toimitusjohtaja ja valmentaja Anitta Niemelä. Hän on antanut käytännön vinkkejä siitä, miten töitä nykyisin haetaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tänään Anitta vastaa livenä kysymyksiinne työnhausta. Hän päivystää verkossa klo 10–11, 14–15 sekä 20–21.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Haluatko tietää, kehen otat yhteyttä metsästäessäsi piilotyöpaikkoja, miten laadit edustavan ansioluettelon tai jotain aivan muuta työnhakuun liittyvää?

Kysy kysymyksesi kommentoimalla tätä artikkelia. Nyt se alkaa!

Ensimmäinen kysymys Anittalle tuli sähköpostitse nimimerkiltä Työtön paluumuuttaja, ja se kuuluu näin:

 

"Olen muuttanut takaisin Suomeen ulkomailta missä minulla oli erittäin hyvä työpaikka kiinteistönvälitysalalla. Olen yli 40-vuotias.  Asuin ulkomailla 16 vuotta. Kiinteistönvälitysalalta minulla on 13 vuoden työkokemus ja minut on useaan otteeseen palkittu saavutuksistani. Suomeen muutettuani olen lähettänyt satoja työhakemuksia, eri aloille, mutta etenkin saman tyylisiin työtehtäviin mitä tein ulkomailla. En ole vielä kertaakaan päässyt edes haastatteluun. Minulle on jopa sanottu, että ulkomaista työkokemustani ei lasketa! Eli on kuin aloittaisin kaiken alusta.

Koko ajan saan työtarjouksia maasta missä asuin ennen Suomeen muuttoani, mutta Suomesta en ole saanut yhtään myönteistä palautetta. Miksi en tule valituksi, onko ikäni siihen syy vai se, että olen pärjännyt ulkomailla ammatissani niin hyvin, mutta silti Suomessa ulkomaan työkokemusta ei katsota suopein silmin. Minusta alkaa tuntua, että minua syrjitään."

 

Nimimerkki Haastatteluun kertoo: 

Minua pelottaa videohaastattelu. Miten selviän siitä mahdollisimman hyvin?

Hei,

hienoa, että olet siellä saakka.

Valmistaudu kuten muuhunkin haastatteluun: vahvuudet, osaaminen, miksi haluat tätä työtä, miksi sinut pitäisi valita. Harjoittele tämän kertomista. Voit vaikka ottaa omaa kuvaa kännykällä ja itse tai kaverin kanssa katsoa pitääkö jotain korjata. 

Jos videohaastattelun tekniikka sallii kokeilun, tee se ja lähetä vasta hyvä versio. Jos tiedät kysymykset etukäteen, harjoittele niitä. Älä kuitenkaan lue paperista.

Hyvin se menee!

  • ylös 12
  • alas 5
Sisältö jatkuu mainoksen alla