KK valitsee Kodinkuvalehti.fi-saitilla käydyistä keskusteluista viikon parhaan kommentin ja palkitsee sen kirjoittajan. Tässä viime viikon voittaja.

Viime viikon parhaan kommentin kirjoitti nimimerkki Introvertti ei… Hän otti kirjoituksessaan kantaa nettijuttuun ”Näin löydät uusia ystäviä, ujo”.

Kirjoittaja kommentoi artikkelia näin:

”Lause ’Introverttikin voi harjoitella ja oppia ihmissuhdetaitoja’ tuntuu kummalliselta: aivan kuin introvertillä ei oletuksena olisi tällaisia taitoja. Itse olen introvertti ihminen, mutta koen omaavani melko hyvät ihmissuhdetaidot. Osaan käyttäytyä ihmisten seurassa tilanteeseen sopivalla tavalla, asettua toisen ihmisen asemaan, ymmärtää syitä muiden käytöksen taustalla ja vaalia ystävyyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

En kuitenkaan ole ulospäinsuuntautunut enkä pidä esimerkiksi suuressa ihmisjoukossa olemisesta. Viihdyn hyvin myös omassa rauhassa ja oikeastaan tarvitsenkin hiljaisuutta ja rauhaa voidakseni hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen samaa mieltä Lumikki75:n kanssa siitä, että introverttiyden näkeminen negatiivisena ominaisuutena on todella turhauttavaa ja väärin. Me ihmiset olemme erilaisia, eikä ulospäinsuuntautunut henkilö ole automaattisesti ihanteellisin työntekijä tai ystävä.

Hiljaisempi ja näennäisesti "ujompi" ihminen voi olla esimerkiksi parempi kuuntelija ja saattaa osata ottaa muut paremmin huomioon. Erilaisuutemme on muutenkin yksinomaan positiivista; millainen maailma olisi, jos kaikki olisivat jatkuvasti äänessä ja pyrkisivät huomion keskipisteeseen?”

Mitä mieltä sinä olet? Kerro se kommenttikentässä. Huomaathan, että jokaista KK:n nettijuttua voi kommentoida!

 

 

Vierailija

Erinomainen kommentti! Olisiko sitä paitsi jo korkea aika ryhtyä arvostamaan myös sosiaalisuuden toistakin puolta eli kuuntelutaitoa.

  • ylös 13
  • alas 6
Sisältö jatkuu mainoksen alla