Johanna Alvestad asuu Norjassa ja kirjoittaa suosittua life style -blogia Kalastajan vaimo. Hän antoi perheen kampelaohjeen Kodin Kuvalehden lukijoille.

Johanna ja hänen urheilukalastajamiehensä Asgeir sekä parin lapset Olli, 6, ja Aino, 3, asuvat pienessä kylässä Etelä-Norjassa.

Valkoisen talon keittiössä kokataan päivittäin, ja usein pannujen ääressä häärii perheen isä. Hänen käsistään syntyy sekä tavallista kotiruokaa että kielen vievää gurmeeta.
– Kalaruokien valmistus on minun hommaani. Johannan erikoisalaa on lihapullien ja makaronilaatikon loihtiminen, Asgeir nauraa.

Perhe syö usein kampasimpukoita.

– Ensin kampasimpukat kuoritaan ja pestään huolellisesti, sitten ne maustetaan suolalla ja pippurilla. Ennen paistamista niiden on hyvä antaa levätä hetki paperin päällä. Simpukat paistetaan oikeassa voissa kovalla lämmöllä kaksi minuuttia per puoli.
– Simpukat tarjoillaan paistetun tuoreparsan ja lohenmädin kanssa. Koristeeksi sopii ruohosipuli. Kastikkeen simpukoille maustamme appelsiinilla, inkiväärillä, neilikalla, sokerilla ja pippurilla.

Kokeile myös kampasimpukoita thaimaalaiseen tapaan.

Vaalealihainen ja kevyt kampela kypsyy nopeasti nyytissä. Alvestadit haluavat omiin annoksiinsa valkosipulin makua.

Kampelaa purjosipulipedillä
voita
purjosipulia ja kevätsipulia
kampelafileitä
kalamaustetta

valkosipulia ohuen ohuina siivuina
smetanaa
sitruunanviipaleita

Revi foliosta noin 15 x 15 cm kokoisia paloja. Laita kunkin folion pohjalle nokare voita.
Hienonna purjo- ja kevätsipuli ohuiksi renkaiksi.
Mausta kampelafileet kalamausteella ja muutamalla viipaleella valkosipulia.
Laita kala folioon ja sipulit niiden päälle.
Lisää sipulien päälle smetanaa.
Nostele lopuksi sitruunanviipaleet kerrosten päälle.
Kääri folio nyytiksi ja paista uunissa 200 asteessa noin 10–15 minuuttia.
Tarjoile vihreän parsan tai papujen ja kevyen salaatin kanssa hyvän valkoviinin parina.

Ohje sopii muunneltavaksi miltei kaikille kalalajeille. Paistoaika riippuu käytetystä kalasta.

Kokeile myös paistettua kampelaa Ritva Puotilan tapaan.