Tarjoa porovuohenjuustorullat näkkileivän päältä. Katso videolta, miten rullaus onnistuu kätevimmin.
Poro-vuohenjuustorullat
12 annosta | 15 min + 1 vrk pakastaminen
Ainekset:
- 1 pkt (100 g) poron kylmäsavupaistia viipaleina (Pirkka)
- 1 pkt (150 g) pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
- 1 prk (120 g) smetanaa
- ½ dl kuivattua marjasekoitusta (Biokia)
- 2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
- Levitä iso pala tuorekelmua työlaudalle. Asettele päälle poroviipaleet hieman limittäin 25 cm x 25 cm:n kokoiseksi levyksi.
- Lusikoi vuohenjuusto ja smetana kulhoon. Vatkaa ne sähkövatkaimella kuohkeaksi. Levitä seos nuolijalla poroviipaleiden päälle.
- Ripottele päälle kuivatut marjat ja hienonnettu rosmariini. Kääräise rullaksi kääretortun tapaan kelmua apuna käyttäen. Kääri rulla sitten kelmuun ja nosta leikkuulaudan päällä pakastimeen. Anna jäätyä mieluiten seuraavaan päivään.
- Anna pororullan sulaa kohmeiseksi puoli tuntia leikkuulaudalla. Leikkaa rulla reilun sentin viipaleiksi. Nostele palat vadille pienten saaristolaisnäkkärien päälle. Anna sulaa vielä vartti ennen tarjoilua.
- Tarjoa alkuruokien tai aperitiivin kanssa.
Vinkki! Aseta pororullat näkkärien päälle vasta vähän ennen tarjoilua, jotta näkkärit eivät pehmene. Voit tarjota rullat myös saaristolaisleipänappien päältä.