Marjapuskien sadosta hyydytetyt ja hillostetut herkut sisältävät paljon elimistölle hyödyllisiä aineita.

Marjapuskien sadosta hyydytetyt hyytelöt ovat sallittuja herkkuja. Esimerkiksi mustaherukkahyytelössä on mukavasti elimistöllemme hyödyllisiä aineita. Vesiliukoisen C-vitamiinin määrä vähenee keitettäessä noin puoleen, mutta soluja suojaavia flavonoidisia yhdisteitä säilyy huomattavasti enemmän.

Mustaherukkahyytelö sopii riista- ja liharuokien makuihin. Myös paistettu lohi ja uunijuurekset sopivat hapokkaan mustaherukan seuraksi.

Mausta mustaherukkahyytelöllä lihapullakastike tai valmista patee-ruokien kastiketta, Cumberlandia, portviinillä. Lusikoi hyytelöä pataruokiin tai broileririsoton sekaan. ja totta kai, hyytelö taipuu oivasti myös jugurtin ja puurojen päälle.

Vinkki! Kun seuraavan kerran teet mustaherukkahyytelöä, mausta hyytelö inkiväärillä, timjamilla tai aidolla vaniljalla.