Perinteinen pulla maistuu aina, mutta kokeilepa vaihtaa voisilmän tilalle vadelmasilmä! Pian saat pellillisen parasta pullaa.

Vadelma-tahinipullat

16 kpl | 25 min + 1 t 15 min + 15 min

2 ½ dl mantelijuomaa

25 g hiivaa

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1 dl sokeria

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 tl suolaa

2 tl kardemummaa

7 dl vehnäjauhoja

75 g maidotonta margariinia

Täyte

1 ½ dl tahinia eli seesamitahnaa

1 dl ruokokidesokeria

3 dl jäisiä pakastevadelmia

Päälle

1 rkl hunajaa

1 rkl vettä

2 rkl seesaminsiemeniä

2 rkl pakastekuivattua

vadelmaa

Lämmitä mantelimaito kädenlämpöiseksi. Murustele hiiva maidon joukkoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma sekä runsaat puolet jauhoista. Alusta taikinan joukkoon pehmeä margariini sekä loput jauhot pienissä erissä. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina 16 osaan ja pyörittele palat pulliksi. Nosta pullat neliön muotoon pellille. Jätä väliin pieni kohoamisvara. Anna pullien kohota liinan alla puolisen tuntia.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita tahini ja sokeri kulhossa. Paina peukalolla jokaisen pullan keskelle kolo ja lusikoi täytettä koloihin. Laita jokaiseen koloon vielä 1–2 jäistä vadelmaa.

Voitele pullat vedellä, johon on sekoitettu hunaja. Ripottele seesaminsiemeniä pullien päälle. Kypsennä uunissa noin 15–20 minuuttia.

Ripottele paistettujen pullien päälle pakastekuivattuja vadelmia.

Lisää ihania pullaideoita Kodin Kuvalehdessä 5/2021! Tilaajana voit napata reseptit myös digilehdestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla