ruisvuokaleipää tai joululeipää

Täyte
1 iso broilerin rintafilee
suolaa
sitruunamehua
1 pieni omena
1 pieni punasipuli
2–3 rkl majoneesia
200 g paprika-tuorejuustoa, esim. Viola Africa
½–1 tl curryjauhetta

Koristeluun
yrttejä esim. krassia

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

---

Sisältö jatkuu mainoksen alla


1. Ruskista broileri ja leikkaa pieniksi paloiksi. Mausta suolalla ja sitruunamehulla. Jäähdytä.

2. Voitele leivät kevyesti voilla. Kuori ja kuutioi omena. Kuori ja silppua sipuli. Yhdistä majoneesi ja tuorejuusto notkeaksi tahnaksi. Yhdistä kaikki aineet. Soseuta hieman sauvasekoittimella.

3. Kokoa kerrosleivät. Levitä reilusti täytettä leipäviipaleelle, nosta toinen viipale päälle. Valmista muut kerrosleivät samalla tavalla. Anna vetäytyä painon, esimerkiksi tarjottimen alla, yön yli muovipussissa.

4. Leikkaa kerrosleivästä juhlapäivänä pieniä suupaloja. Leikkaa pois leivän reunat. Laita palat pieniin tarjolle laseihin. Koristele krassilla tai muulla vihreällä.

Kokeile! Voit kuullottaa täytteeseen paprikapaloja.

Teksti Kiia Renko, kuva Jukka Rapo

Sisältö jatkuu mainoksen alla