Hyviä mauste-etikoita syntyy muun muassa näistä yhdistelmistä

- timjami, rosmariini, salvia ja sitruunankuori
- chili, inkivääri, valkosipuli ja limetinkuori
- rakuuna ja pippurisekoitus
- rosmariini, valkosipuli ja piparjuuri

Tee mauste-etikoita salaattien, marinadien, kastikkeiden, majoneesin tai keittojen maustajaksi. Kaunis mauste-etikkapullo on myös mukava lahja ystäville.

Tee ikioma suosikki!
Käytä rohkeasti omia suosikkimakujasi hyvien yhdistelmien kehittelyssä! Pane puhtaisiin pulloihin tai purkkeihin tuoreita mausteyrttejä, chiliä, valkosipulia, piparjuurta, inkivääriä, pippureita, siemeniä (esimerkiksi fenkolia, anista, tähtianista, kuminaa, korianteria), limetin-, appelsiinin- tai sitruunankuorta tai marjoja (vaikkapa kirsikoita, vadelmia, mustikoita tai mansikoita).

Täytä purkki lämmitetyllä, ei kiehuvalla viinietikalla. Voit käyttää esimerkiksi valkoviini-, omenaviini- tai vaaleaa balsamietikkaa.

Pidä purkkeja aurinkoisella ikkunalaudalla 1-2 viikkoa. Ravistele päivittäin. Siivilöi lopuksi ja kaada puhtaaseen pulloon. Pane pulloon koristeeksi muutama yrtti tai muu mausteena ollut aines.

Säilytä mauste-etikka pimeässä.