1 kg:n kokonainen kesävalko- tai punakaali
1 tl suolaa/1 l vettä

Täyte
2 isoa tai 3 pientä munakoisoa
2 rkl suolaa
1 makea suippopaprika
lehtipersiljaa silputtuna

Kastike
3 rkl seesamiöljyä
½ dl valkoviiniä
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl sitruunamehua
2 rkl vettä
1 tl sokeria

---


1. Leikkaa munakoisot pienehköiksi kuutioiksi. Ripottele kuutioille suolaa. Itketä munakoisoja ½ tuntia, huuhtele siivilässä ja painele kuivaksi talouspaperilla. Paista kuutiot tilkassa öljyä pehmeiksi ja kypsiksi.

2. Koverra kaalista kanta. Pane kokonaisena isoon kattilaan ja lisää vettä niin paljon, että kaali melkein peittyy. Lisää suola ja keitä kaalia 10–15 minuuttia, kunnes se tuntuu pehmeältä. Irrottele keittämisen aikana uloimpia lehtiä sitä mukaa kun kaali kypsyy. Nosta valumaan talouspyyhkeelle.

3. Valmista kastike sekoittamalla tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kaikki kastikkeen ainekset. Lisää tarvittaessa sitruunanmehua.

4. Siirrä munakoisot kulhoon ja valuta päälle kastike. Anna maustua peitettynä mielellään vähintään tunti. Poista sillä välin pestystä paprikasta sisukset ja leikkaa hedelmäliha todella ohuiksi suikaleiksi.

5. Lisää maustuneiden munakoisokuutioiden sekaan paprikasuikaleet ja lehtipersilja.

6. Pane kaalinlehdet työlaudalle, lehden kanta itseesi päin. Ohenna paksuja lehtiruoteja tarvittaessa veitsellä. Nosta lehdille täytettä. Taita pitkät sivut täytteen päälle. Rullaa lyhyeltä sivulta kääröksi ja sulje esimeriksi hammastikulla.

7. Pane viileään ennen tarjoilua. Tarjoa alkuruokana tai salaattipöydässä lisäkkeenä.

Teksti Marja Samuli, kuva Pia Inberg