24 kpl

Taikina
6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria
225 g (suolatonta) voita tai margariinia
½-1¼ dl kylmää vettä

Täyte
2 omenaa
1½ dl pehmeitä toffeekarkkeja
3 rkl fariinisokeria
2 rkl sulatettua voita
ripaus suolaa
tomusokeria koristeluun

---

1. Yhdistä taikinan kuivat aineet ja nypi ne viileän rasvan kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää ½ dl kylmää vettä ja sekoita. Purista pientä määrää taikinaa. Jos taikina kestää kasassa, ei tarvita enempää vettä. Jos taikina hajoaa, lisää vettä pieni määrä kerrallaan ja testaa rakennetta uudestaan. Painele taikina kahdeksi levyksi. Peitä kumpikin levy kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa noin tunnin ajan.

2. Kuutioi omenat ja toffeekarkit. Sekoita sulatetun voin, fariinisokeri ja suolan kanssa.

3. Kauli taikinat ohuiksi levyiksi jauhotetulla alustalla. Leikkaa taikinasta 24 ympyrää pyöreän muotin avulla. Painele ne voidellun muffinivuoan koloihin. Nosta ruokalusikallinen täytettä jokaiseen koloon taikinan päälle.

4. Paista tarteletteja uunin keskitasolla 190 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes täyte kuplii ja reunat ovat kullanruskeat. Jäähdytä ja ripottele päälle tomusokeria.