2 punaista paprikaa
2 keltaista paprikaa
suolaa, mustapippuria myllystä
2 valkosipulinkynttä
4 basilikanlehteä
8 sardellia
4 luumutomaattia
1 timjamin oksa
oliiviöljyä

---


1. Halkaise paprikat pituussuunnassa niin, että kanta jää jäljelle. Poista siemenkota. Mausta paprikat sisältä suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Lisää basilikanlehti ja sardellit.

2. Halkaise tomaatit ja aseta puolikas kuhunkin paprikanpuolikkaaseen. Mausta suolalla, pippurilla ja timjaminlehdillä.

3. Asettele paprikat öljyttyyn uunivuokaan. Peitä foliolla ja kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla noin tunti. Poista folio ja kypsennä vielä 30 minuuttia.

4. Anna jäähtyä ja tarjoa mozzarellan kera. Ripottele oliiviöljyä päälle ja koristele halutessasi basilikanlehdellä.

Teksti Kiia Renko, kuva Pia Inberg, ohje Sikke Sumari ja Tony Ilmoni