400 g raparperia
3 rkl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
4 munaa
1 ½ dl sokeria
200 g Philadelphia-juustoa
4 dl kuohukermaa
100 g digestive-keksejä

---

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. Puhdista raparperit ja pilko hyvin pieniksi paloiksi. Mittaa raparperit ja sokeri kattilaan. Anna raparperien pehmetä keskilämmöllä, välillä sekoittaen, noin 10 minuuttia. Mittaa joukkoon vaniljasokeri. Anna seoksen jäähtyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Erota keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kääntele tuorejuusto ja raparperiseos vaahdon joukkoon.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa ja yhdistä se tuorejuustovaahtoon.

4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti muiden aineiden joukkoon.

5. Murskaa keksit. Kaada osa seoksesta vuokaan, ripottele pinnalle keksinmurut. Lusikoi päälle loput taikinasta. Anna vuoan jäätyä pakastimessa vähintään 4 tuntia.

6. Ota jäädyke huoneenlämpöön pehmenemään noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. 

 

Teksti Sanna Kekäläinen, kuva Jarno Kovamäki

Sisältö jatkuu mainoksen alla