Neljälle

2 keltuaista
2 dl maitoa
1 dl sokeria
½ vaniljatanko
2 dl kuohukermaa
2 valkuaista

---


1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.

2. Lisää keltuaiset ja maito kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes maitokiisseli sakeutuu. Lisää sokeri.

3. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja rapsuta vanilja kattilaan. Laita myös rapsutettu vaniljatanko jäähdytyksen ajaksi kiisseliä maustamaan. Säästä toinen puolikas tulevaa käyttöä varten.

4. Vatkaa kerma ja valkuaiset erikseen vaahdoiksi. Lisää molemmat vaahdot varovasti jäähtyneeseen kiisseliin.

5. Kumoa seos pakastuksen kestävään rasiaan.

6. Sekoita massaa moneen kertaan jäätymisen aikana, jotta rakenteesta tulee tasainen.

Vinkki! Saat erimakuisia jäätelöitä, kun lisäät joukkoon marjoja, suklaata tai vaikkapa pähkinärouhetta.