Matilda Strömman ja Ati Aro elävät kuin Tankki täyteen -tv-sarjan kulisseissa.
Matilda Strömman ja Ati Aro elävät kuin Tankki täyteen -tv-sarjan kulisseissa.

Matilda Strömman, 28, ja Ati Airo, 29, ostivat intuitiolla vanhan Shellin huoltoaseman. Miljöö tuo mieleen 1970-luvun suosikkisarjan Tankki täyteen.

Aika tuntuu pysähtyneen Mynämäen Karjalassa: vuonna 1949 rakennetun betoninharmaan rakennuksen edessä seisovat nostalgiset bensapumput, entistä myymälää koristavat 1960-luvun moottoriöljypönikät ja 1980-luvun mainoskalenterit. Huoltoaseman takana pellolla laiduntavat Matilda Strömmanin hevoset.

Matilda ja hänen puolisonsa Ati Aro ostivat paikan kaksi vuotta sitten intuitiolla: 1990-luvulla syntyneitä viehättää erityisesti 1970-luvun estetiikka. Paikallinen pankki oli ainoa, joka suostui myöntämään parille lainan hylätyn bensa-aseman ja sen yhteydessä sijaitsevan asuinrakennuksen ostamiseen.

Nuoripari elää unelmaansa. Tai ainakin he pyrkivät sitä kohti. Toiveissa on saattaa vuosikymmeniä sitten lopettanut huoltoasema vanhaan loistoonsa, vaikka siellä ei enää myydäkään polttoainetta. Siellä voisi toimia autokorjaamo, varaosamyymälä, auto- ja mopoharrastajien kokoontumispaikka, ehkä kahvila.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Ennen tämä paikka oli kuulemma kyläläisten olohuone. Olisi hienoa, jos se voisi taas olla jotain sellaista”, Matilda Strömman sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue koko juttu Kodin Kuvalehdestä 17/2018. Voit lukea sen myös digilehdestä tai tähtiartikkelina.

Peku

Lahdessa oli myös nostalginen ravintola jossa esiintyivä kaikki etu rivin artistit ja kansa viihtyi. Paikka oli vanha Esson bensa asema nimi oli Möysä, sitä moni vieläkin kaipaa

  • ylös 6
  • alas 10
Sisältö jatkuu mainoksen alla