Valkosipulit maahan! Nyt on aika.
Valkosipulit maahan! Nyt on aika.

Juuri nyt on aika kylvää valkosipulia, porkkanaa ja persiljaa. Lue vinkit onnistuneeseen syyskylvöön.

Talvivalkosipuli, mustajuuri, porkkana ja persilja kannattaa istuttaa syyskuun lopulla tai lokakuun alussa. Tässä ohjeet, joiden avulla onnistut.

1. Talvivalkosipuli

Istuta talvivalkosipulia syyskuun lopulla ja lokakuun alussa. Irrottele kynnet ja työnnä ne yksitellen parin sentin syvyyteen voimakkaaseen, esimerkiksi kompostimullalla parannettuun multaan. Kastele ja jätä kasvamaan seuraavan vuoden syyskuuhun. Vasta silloin sipulit nostetaan maasta ja annetaan kuivahtaa.

2. Mustajuuri

Mustajuurta kutsutaan köyhänmiehen parsaksi. Kylvä siemenet kuohkeaan, syvämultaiseen paikkaan, jotta juuret kasvavat pitkiksi ja suoriksi. Mustajuuri kasvattaa ruusukkeeksi lehtiä, jotka muistuttavat kielon lehtiä. Käytä mustajuurta parsan tapaan sosekeitoissa tai gratinoituna.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Porkkana

Syksyllä tai keväisin kylvettävä porkkana kaipaa hiekkapitoista ja kuohkeaa multaa. Usein porkkana kylvetään liian tiheään, jolloin kasvustoa täytyy harventaa. Kylvönauhaa käyttämällä vältyt harventamiselta, sillä siemenet ovat sopivin välein.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Persilja

Persilja on hidas kasvaja. Sen siemenet itävät 2-4 viikossa. Kylvä siemenet syksyllä kosteaan, muhevaan maahan ja pääset nauttimaan sadosta aikaisemmin. Persilja on kaksivuotinen ja viihtyy erityisen hyvin muhevassa mullassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla