Pensashanhikki tuo puutarhan syksyyn iloista väriä. Tutustu tähän puuvartiseen, pensasmaiseen ruusukasviin.

 

Pensashanhikit ovat tiheitä ja melko matalia koristepensaita. Ne kukkivat syksyllä runsaasti ja pitkään, aivan pakkasten tuloon saakka!

Pitkään kukkivat pensashanhikit sopivat niin yksittäispensaaksi, ryhmiin kuin aidannekasviksikin. Pensashanhikkia ei tarvitse leikata, mutta harventaminen parantaa pensaan kasvua ja kukintaa. Varhain keväällä vanhoja oksia voi siis poistaa maata myöten.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kukat kehittyvät sekä samana kesänä kasvaneisiin että vanhempiin versoihin; runsaimmin kukkivat pari, kolme vuotta vanhat versot. Vanhat yksilöt kestävät myös alasleikkauksen, mutta uusiutuvat aika hitaasti. Pensashanhikki on helppohoitoinen, kestävä ja yleensä varsin terve pensas. Niitä on saatavilla montaa eri lajiketta ja väriä. Tutkaile puutarhaasi, löytyisikö sille sieltä sopiva paikka!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Korkeus: 30-150 cm, lajikkeen mukaan

Kukinta: Kesä-lokakuu, lajikkeen mukaan. Kukan väri lajikkeesta riippuen keltainen, valkoinen, vaaleanpunainen tai oranssinpunainen.

Kasvupaikka ja -alusta: Puolivarjo-aurinko, jopa paahde. Maaperä kuiva-tuore, keskiravinteinen ja hyvin vettä läpäisevä. Kasvualusta kuivahko, kalkkipitoinen ja hiekansekainen.

Menestymisvyöhyke: I-VI, lajikkeen mukaan

Tutustu pensashanhikin lukuisiin lajikkeisiin

Sisältö jatkuu mainoksen alla