Kuva: <span class="photographer">Ari K. Ojala</span>
Kuva: Ari K. Ojala

Helena Ahti-Hallberg, tuttu tuomari Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta, hurahti kauniisiin kankaisiin ja kuoseihin jo koululaisena.

Koulun käsityötunneilla... olin se kaikkein innokkain. Yläkoulussa minulla oli fantastinen käsityönopettaja, joka jäi perjantaisin koulun jälkeen neuvomaan minua uuden tanssipuvun ompelemisessa. En pitänyt vanhasta puvustani vaan kiikutin sen jämäpalat opettajalle ja pyysin apua. Miten ylpeä olinkaan, kun sain 8. luokkalaisena sanoa vanhemmille, ettei tarvitse ostaa uutta ja kallista pukua. Olen tehnyt sen itse! Isäni vaikuttui tästä ja osti minulle joululahjaksi hyvän saumurin. Vaikka kaikki käsityöt sujuivat, tiesin jo varhain, että kankaat ja koneet ovat minun juttuni.
Tärkeintä käsitöissä... on huoliteltu jälki. En hutiloi vaan haluan töideni näyttävän hyvältä myös nurjalta puolelta. Niitä pitää voida katsoa läheltä ja kaukaa. Ompelutaito on ollut suuri lahja. Kun muutin 19-vuotiaana Englantiin tanssin perässä, elätin itseni pukuja ompelemalla yli kolme vuotta.
Tällä hetkellä ompelen... tanssipukuja poikani Emilin parille, Liisa Setälälle. Teen hänelle myös treenivaatteita, joissa korostan naisellisuutta. Kotiin ompelen sisustustekstiilejä. Rakastan vaihtaa tyynynpäällisiä vuodenajan mukaan. Niitä minulla on isot kasat.
Ideoita saan...ulkomaanmatkoilta. Kansainvälisissä tanssikisoissa kuljetan luonnoslehtiötä mukanani ja haistelen trendejä. Parhaat puvut syntyvät ideoita yhdistelemällä, ei kopioimalla.
Ihaninta käsillä tekemisessä... on mielen rauhoittuminen. Kun ompelen, voin sulkea kaikki minua harmittavat asiat mielestäni ja keskittyä vain tekemiseen. Se on kuin meditaatiota. Lisäksi ompeluhuoneeni sijaitsee talomme kellarissa eikä sinne eksy kukaan. Ihanaa on myös saada aikaan valmista. Tanssi kun on aina kesken.
Jos olisin käsityö... olisin vakiotanssipuku. Ne ovat työläitä, kalliita ja upeita. Pukuja on hoidettava hyvin, jotta arvo säilyy. Jo pelkkään helmaan voi hurahtaa 150 metriä nauhaa.
Paras käsityömyymälä.... on kangaskauppa. Tilaan paljon kankaita Englannista D.S.I.:ltä ja Chrisannelta, mutta suosin myös Eurokangasta. Se on minulle aika vaarallinen paikka. Varastoni karttuvat joka käynnillä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla