Kaavat Kyllin tunikaan löydät Suuri Käsityö -lehdestä 9/2014. Koot 36-50.
Kaavat Kyllin tunikaan löydät Suuri Käsityö -lehdestä 9/2014. Koot 36-50.

Joogaopettaja Kylli Kukk pursuaa käsityöideoita. Kiireisenä naisena hän teettää ne ammattilaisilla.

Koulun käsityötunneilla... opettaja oletti, että eestiläisen tavan mukaan perheiden kanssa asuvat isovanhemmat opettavat lapset kutomaan. Hän ei neuvonut meitä, antoi vain lankaa ja sanoi, että nyt tehdään lapaset. Siinä ei auttanut muu kuin turvautua mummon apuun. Hänen ansiostaan minusta kehittyi varsinainen käsityöhirmu.
Muutimme Pärnusta Tallinnaan, kun olin 8-vuotias. Kävimme viikonloppuisin mummon luona ja neuloin aina kolmen tunnin junamatkat. Perillä tein intohimoisesti makrameetöitä. Olin ihan hulluna solmuihin ja amppeleihin. Kun aloitin urheilulukion, käsityöharrastukseni jäi seitsenottelun jalkoihin.
Inspiraatio iskee… melkein missä vaan, kun näen kauniita vaatteita. Ideoin niiden pohjalta uusia luomuksia. Rakastan värejä ja naisellista pukeutumistyyliä.
Haluaisin oppia… ompelemaan. Vaatteiden fiksaaminen olisi tosi kivaa. Haaveilin nuorena vaatesuunnittelijan urasta. Minulla on siihen edelleen valtava palo. Nyt työn alla on oma joogavaatemallisto, joka tulee myyntiin joogakouluni Shantin putiikkiin. Luonnostelen mallit käsin. Kaavat ja työn teetän ammattilaisilla.
Jos olisin käsityö… olisin ihana mohair- tai kasmirponcho, joka lämmittäisi ihmisten sydämiä ja mieliä.
Annan lahjaksi... villasukkia, joita teetän tallinnalaisella ystävälläni Urvella. Esimerkiksi joogakouluni opettajat saavat vuosittain hänen neulomiaan sukkia sateenkaaren sävyissä. Minusta on upeaa, että voin tällä tavoin työllistää taitavaa käsityöläistä. Lisäksi jälleenmyyn käsitöitä Shantin putiikissa.
Parhaat käsityömyymälät… löydän Tallinnan vanhasta kaupungista. Helsingissä suosikkimyymäläni on Suurkirkkoa vastapäätä sijaitseva Mai Niemi, joka myy ihania keijumaisia luomuksia.
Ihailen käsitöissä… luovuutta, innovatiivisuutta ja kärsivällisyyttä. Miten nerokasta on ollut, että joku on keksinyt ruveta suhaamaan puikoilla. Käsityöt ovat meditatiivisia. Uudessa kirjassani Kyllin hyvä juttu, pohdin paljon sitä, millaisen jäljen jätämme itsestämme. Käsitöihin laitamme aikaamme, osaamistamme ja rakkauttamme. Jätämme kauniin jäljen.

Kylli hankkii materiaaleja joogatunikoihinsa ulkomailta, mutta samantyyppisiä kankaita on myytävänä myös Eurokankaassa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla