Ei liene vaikea arvata, että vaatesuunnittelija Mari Savio on jo pienestä pitäen linkitetty etunimensä takia Marimekkoon.

Omat lapsetkin vihjaavat välillä leikillään, että Marimekon tuotteiden suunnittelija on tietenkin heidän oma Mari-äitinsä. Ei nimi naista pahenna. Vaatesuunnittelija Savio on pikemminkin mielissään, että hänen etunimensä viittaa ihailemaansa suomalaisyritykseen, joka täyttää toukokuussa 60 vuotta.

- Olen kuosihullu ja olen aina pitänyt Marimekkoa kiinnostavien persoonien täyttämänä rohkeana ja näkemyksellisenä firmana, myöntää Mari Savio.

Mari muistelee, että hänen ensimmäinen marimekkonsa taisi olla Annika Rimalan suunnittelema Pallopaita, jossa oli nepparit edessä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

- Olin silloin kai noin 3-vuotias. Meillä oli kotona paljon kaikkea muutakin Marimekolta. Nykyisin keräilen vanhoja marimekkoja, kun niitä tulee vastaan. Erityisesti fanitan Vuokko Nurmesniemeä. Se nainen on nero! Hänen vanhat mallinsa ovat todellisia aarteita, sanoo Savio.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisää Mari Savion ja Kati Rapian ompeluksia löydät Surrur - tee oma Marimekkosi (WSOY 2011). Mari Savion suunnittelema värikäs ja monikäyttöinen Kerttu-essu löytyy Suuri Käsityö -lehdestä 4/2011.

Sisältö jatkuu mainoksen alla