Maria Hynnisen Imatran lapaset sijoittuvat kymmenen parhaan joukkoon Paikkakuntien lapaset -kilpailussa, jonka Suuri Käsityö ja Pirkanmaan Kotityö järjestivät vuonna 2013. Katso ohjeet ja ilahduta imatralaista!

Katso kuvat muista kisaan osallistuneista lapasista täältä.

Imatran lapaset

Malli: Maria Hynninen
Ohje: Pirkanmaan Kotityö Oy, Sanna Isosomppi
Koko: Naisen koko
Tarvikkeet: Pirkanmaan Kotityö Oy:n ohut Pirkka-lanka tex 125 x 2 (100 % villa, vyyhti 100 g =n. 400 m)
-valkoinen (101) 100 g
-sininen (223) 50 g
Sukkapuikot: 2 tai 2½ mm.
Neuletiheys: 10 x 10 cm = 34 s ja 34 krs. Kokeile tiheyttä ja vaihda puikot tarvittaessa käsialan mukaan. Jos haluat pienemmät lapaset, vaihda pienemmät puikot.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Neulominen: Luo sinisellä 56 s ja jaa silmukat neljälle puikolle. Neulo nurjaa 2 krs, neulo sitten 1o 1n joustinneuletta 26 krs. Katso raidoitus ruutupiirroksesta. Lisää työhön 4 s tasavälein ja aloita kirjoneule ja peukalokiila ruutumallin mukaan. Tee peukalon lisäykset sinisen langan kohdalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun kiila on valmis, ota peukalon silmukat langalle ja luo tilalle 8 s. Jatka lapasen suora osuus loppuun.

Aloita kärkikavennukset. Kavenna aina 1 s:n päässä puikon alusta tai lopusta seuraavasti: 1. ja 3. puikon alussa 2 s yhteen ylivetäen ja 2. ja 4. puikon lopussa 2 s yhteen neuloen. Vedä loput 6 s langalla yhteen ja kiristä. Neulo toinen lapanen samoin.

Peukalo: Poimi puikoille 30 s langalta ja peukalonaukon reunasta ja neulo peukalo ruutupiirroksen mukaan. Tee kavennukset samoin kuin kämmenosassa.

Viimeistely: Päättele langanpäät ja höyrytä lapaset kevyesti.

Hoito: Pese neule käsin viileässä 30°, tasalämpöisessä vedessä miedolla pesuaineella kevyesti puristellen. Lämpötilan vaihtelut ja kova hankaus aiheuttavat villan vanumisen. Muotoile kosteana oikeaan muotoon. Kuivaa tasaisella alustalla ilmavassa paikassa. Höyrytä kevyesti.

Materiaali- ja ohjetiedustelut: Pirkanmaan Kotityö Oy, puh. 03-225 1420, fax 03-223 7223, taitopirkanmaa@taitopirkanmaa.fi, www.taitopirkanmaa.fi.
MALLIN KOPIOINTI JA KAUPALLINEN VALMISTUS ON KIELLETTY.                       

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla