Piia Maria Pekkanen tekee puikoilla päälle puettavaa taidetta. Ideoita uusiin bambuneuleisiin hän ammensi kesän värikkäistä ja geometrisistä trendeistä.

Haagissa asuva suunnittelija Piia Maria Pekkanen innostui räiskyvistä väreistä ja geometrisistä muodoista.

Kirkkaat värit


– Olin tehnyt inspiraatiokollaasia kevään ja kesän 2014 trendeistä juuri, ennen kuin lähdin perheeni kanssa eläintarhaan. Purskahdin siellä nauruun, kun näin punaoranssina hehkuvan ibislinnun. Muotitietoisen linnun väritys on kuin suoraan catwalkilta. Väri ei kainostele, vaan tulee rohkeasti esiin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ibislinnulta värinsä lainanneen, oranssin ympyräjakun Piia Maria pukisi kesämekon kaveriksi kaupungille tai toimistoon ilopilleriksi.

Neliö, ympyrä ja suorakaide

– Myös selkeät geometriset muodot ovat ajankohtaisia. Ne toteutetaan nyt pehmeästi eläväpintaisista materiaaleista. Tekstuuri saa näkyä. Tästä syntyi ajatus tehdä neulesarja, jossa on ympyrä, suorakaide ja neliö.

Suorakaiteen muotoinen tunika on neulottu kaksinkertaisesta bambu-puuvillalangasta. Rokkityttö käyttää sen kanssa nahkahousuja ja pujottaa käteen suuria rannerenkaita, sanoo Piia Maria.

Pehmeys

– Yhdistin mallistossani kirkkaita värejä hillittyihin luonnonsävyihin, jotka tekevät kokonaisuudesta hienostuneen. Viskoosin ja puuvillan sekoitelangasta tulee neulottuna kauniisti laskeutuvaa pintaa, joka pehmentää perusmuodot.

Retrohenkinen neliötunika sopii festarivaatteeksi. Alle leggingsit tai farkkusortsit, päähän huivi ja kitara kainaloon. Kaupungissa pitkää tunikaa voi käyttää mekkona korkokenkien kanssa. Piia Maria menisi mekossa taidenäyttelyyn tai kesäiltana terassille.

Neuleohjeet löydät lehdestä Suuri Käsityö 5-6/2014.

Sisältö jatkuu mainoksen alla