Tikkaa maailman makein lattiatyyny itsellesi tai joululahjaksi.

Hanna Nieminen, 14, käy Paunun koulun 8. luokkaa Jämsässä. Hanna suunnitteli kuppikakulta näyttävän lattiatyynyn, johon jokainen voi valita mieleisensä herkkuvärit.
Millainen on tyylisi?
Tyylini vaihtelee mielialan mukaan, mutta pukeudun yleensä rennosti ja värikkäästi. Lempivaatemerkkini on Tommy Hilfiger.
Mikä on muotia juuri nyt koulussasi?
Koulussani on meneillään reppuvillitys.
Kenelle julkkikselle haluaisit suunnitella asun?
Lady Gagalle, koska hän on niin räväkkä persoona.
Teetkö käsitöitä?
Neulon nyt keeppiä ja virkkaan isosiskolle isoäidinneliöistä peittoa. Yhdessä vaiheessa innostuin klipsipussukoista. Kuudennella luokalla tein itselleni farkkupenaalin, jonka koristeena oli muutama nappi. Luokkakaverini innostuivat siitä ja tein heille samanlaisia.
Mitä muuta olet tehnyt?
Virkkasin juuri huoneeseeni maton. Viime vuonna virkkasin mattoja ja koreja ja neuloin sukkia joululahjoiksi. Itselleni olen ommellut vaatteita: sinisen kesämekon, juhlamekon, hupparin ja housut.
Mitä on pakko ommella juuri nyt?
Kun ompelen, teen useimmiten pikkusiskolle keppareita. Vaikka kaapit ovat niitä pullollaan, nyt on pakko ommella siskolle lisää hevosia.
Mistä löydät ideat käsitöihisi?
Ideat tulevat sieltä täältä. Yleensä teen vain sellaista, mitä koen tarvitsevani.
Arkipäivässä mukavinta?
Kun saan tehdä kesken olevaa käsityötä.
Mikä sinusta tulee isona?
Tällä hetkellä tahtoisin eläinlääkäriksi, mutta tuleva ammattini saattaa liittyä myös käsitöihin.

Lattiatyynyn kaavat ja ohjeet löydät Suuri Käsityö 11-12/2013 -lehdestä.

Ihanat ja taitavat nuoret tamperelaiset Peppi Rytkönen ja Kaisa Ojaniemi suunnittelevat joka kuukausi lehteen vaatteita ja tekevät ompelusta myös videoita nettisivuillemme ja YouTubeen.

Peppi, 18, on tämän kevään ylioppilas, joka haaveilee, että saisi joskus oman vaatemalliston. Pepin Suuri Käsityö -lehdelle suunnittelema mekko löytyy elokuun numerosta.

Kaisa, 19, puolestaan valmistui keväällä ylioppilaaksi ja ompelijaksi. Hän pitää erityisesti juhla-asujen ompelusta. Ensimmäinen Kaisan suunnittelema vaate, kietaisumekko, kuvattiin juuri syyskuun lehteen.

 

Suuri Käsityö -lehden uusi kässätubettaja Peppi suunnitteli ja ompeli elokuun lehteen ruutumekon.

Etsimme keväällä uusia kässätubettajia. Hakijoiden joukosta tubettajiksi valittiin Peppi ja Kaisa.

Ensimmäisenä vaatteen suunnittelu- ja tubetusvuorossa oli Peppi.

”Halusin tehdä yksinkertaisen mekon, jonka voi laittaa päälle esimerkiksi kouluun, töihin tai mistä oma arki sitten koostuukaan. Vaikka yleisesti rakastan kirkkaita värejä, yritin tällä kertaa pysytellä tummissa kankaissa. Ruutukuvio tekee kankaasta mielenkiintoisen ja piristää muuten maanläheistä väriskaalaa.

Itse yhdistäisin mekon esimerkiksi valkoisen tai vaihtoehtoisesti kirkkaankeltaisen paidan kanssa. Mekon V-kaula-aukko nostaa korkeat paidankaulukset edukseen, eli kaulus- ja poolopaidat esiin!”.

Kaavat mekkoon löydät Suuri Käsityö -lehden numerosta 8/2018.