Istuta kaktukset lasipurkkeihin ja saat trendikkään aavikkoterraarion. Helpompaa huonekasvia ei ole, ja purkissa kaktukset ovat piilossa lapsilta ja lemmikeiltä.

1 Näitä tarvitset

Kaktusterraarion luomiseen tarvitset pieniä kaktuksia, hiekkaa, kaktusmultaa sekä sopivan lasipurkin tai -maljan. Lapion sijaan töitä tehdään lusikalla ja syömäpuikoilla.

2 Aloita hiekasta

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Laita lasiastian pohjalle ja reunoille ensin hiekkaa. Tee hiekkaan istutuskuoppa ja lisää siihen lusikalla kaktusmultaa. Kun kostutat hiekan etukäteen, hiekka tiivistyy ja kuopan muotoilu on helpompaa. Älä kastele liiaksi, jotta kaktuksen juuret eivät vety ja mätäne kosteudessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3 Tiivistä multa

Paina kaktusten taimipotit astiaan ja tiivistä multa puikoilla niiden ympärille.

4 Luo maisema

Erikokoiset kasvit ja koristeet luovat terraarioon pienen maiseman. Koristele hiekan pinta pyöreillä kivillä, ajopuukappaleilla tai simpukoilla.

5 Tuuleta välillä

Kannellisen lasipurkin suojissa kaktusta tarvitsee kastella ani harvoin, sillä kasvin tuottama kosteus riittää. Toisinaan purkkia on hyvä tuulettaa avaamalla kantta. Kevään ja kesän kasvukaudella kasveille kannattaa sumuttaa välillä lisäkosteutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla