Valmiit leivonta-ainekset ovat ihan paikallaan silloin tällöin, varsinkin jos leipomassa on pikkuväkeä. Kokeile seuraavia vinkkejä puolivalmisteita tehtyjen kakkujen ja muffinien tarjoiluun ja maustamiseen.

Muffinien ja kakkujen koristelu:

  • Leikkaa krepppipaperista ympyrä ja kiedo se muffinien alaosan ympärille ja kiristä koristenauhalla kiinni.
  • Levitä muffinien päälle kermavaahtoa tai notkistettua ja sokerilla makeutettua tuorejuustoa. Koristele päällinen marjoilla tai syötävillä kukilla.
  • kakun päälle.
  • Leikkaa kakun koristeeksi appelsiiniviipaleita kuorineen.
  • Koristele pinta marjoilla ja pursota reunoille kermaa.

Muffini -ja kakkutaikinoiden maustamien

  • Lisää kakkuaineksiin 1 appelsiinin raastettu kuori tai korvaa osa lisättävästä nesteestä mehulla.
  • Lisää kakkutaikinaan 1/2 dl Marianne, Wiener Nougat- tai Tuttifruttirouhetta.
  • Lisää taikinaan vähän kanelia ja/tai vaniljasokeria.
  • Raasta pinnalle suklaata tai ripottele kookoshiutaleita.
  • Lisää taikinaan jäisiä mustikoita.

Keksien koristelu

  • Koristele suklaanmakuisella koristelugeelillä.
  • Sulata maito- tai valkosuklaata ja kasta puolet keksistä sulaan suklaaseen. Anna kovettua leivinpaperin päällä.
  • Levitä keksin päälle tomusokerikuorrute esimerkiksi mansikanmakuisesta tomusokerista.
  • Tee kekseistä jäätelöleivonnaisia. Laita keksin päälle jäätelöviipale ja nosta toinen keksi päälle.

Keksitaikinoiden maustaminen

  • Käytä nesteenä Coca-Colaa tai maitoa.
  • Lisää taikinaan hieman kanelia tai vaniljasokeria.