
Valmiit leivonta-ainekset ovat ihan paikallaan silloin tällöin, varsinkin jos leipomassa on pikkuväkeä. Kokeile seuraavia vinkkejä puolivalmisteita tehtyjen kakkujen ja muffinien tarjoiluun ja maustamiseen.
Muffinien ja kakkujen koristelu:
- Leikkaa krepppipaperista ympyrä ja kiedo se muffinien alaosan ympärille ja kiristä koristenauhalla kiinni.
- Levitä muffinien päälle kermavaahtoa tai notkistettua ja sokerilla makeutettua tuorejuustoa. Koristele päällinen marjoilla tai syötävillä kukilla.
- kakun päälle.
- Leikkaa kakun koristeeksi appelsiiniviipaleita kuorineen.
- Koristele pinta marjoilla ja pursota reunoille kermaa.
Muffini -ja kakkutaikinoiden maustamien
- Lisää kakkuaineksiin 1 appelsiinin raastettu kuori tai korvaa osa lisättävästä nesteestä mehulla.
- Lisää kakkutaikinaan 1/2 dl Marianne, Wiener Nougat- tai Tuttifruttirouhetta.
- Lisää taikinaan vähän kanelia ja/tai vaniljasokeria.
- Raasta pinnalle suklaata tai ripottele kookoshiutaleita.
- Lisää taikinaan jäisiä mustikoita.
Keksien koristelu
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
- Koristele suklaanmakuisella koristelugeelillä.
- Sulata maito- tai valkosuklaata ja kasta puolet keksistä sulaan suklaaseen. Anna kovettua leivinpaperin päällä.
- Levitä keksin päälle tomusokerikuorrute esimerkiksi mansikanmakuisesta tomusokerista.
- Tee kekseistä jäätelöleivonnaisia. Laita keksin päälle jäätelöviipale ja nosta toinen keksi päälle.
Keksitaikinoiden maustaminen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
- Käytä nesteenä Coca-Colaa tai maitoa.
- Lisää taikinaan hieman kanelia tai vaniljasokeria.
Seuraa meitä Facebookissa