Kuvallinen ohje paljettimekon ompeluun, Suuri Käsityö 10/2013

Katso kuvat ja ompele hetkessä helppo mekko kauden hauskimpiin juhliin.

1. Ompele mekon sivusaumat.Ompele myös vuorin sivusaumat.

2. Aseta etu- ja takakappaleet vuorin kanssa oikeat vastakkain. Ompele päänteiden reunat yhteen. Ompele samoin kädenteiden reunat yhteen, mutta jätä saumoja auki noin 4 cm edessä ja takana olan vierestä. Tee aukileikkauksia saumanvaroihin ja edessä v-kulmaan.

3. Käännä mekko oikein päin ja aseta vuori nurjalle. Ompele olkasaumat ja vuorin olkasaumat.

4. Sulje kädentien aukko: Nappaa olkasaumasta kiinni mekkokankaan ja vuorin välistä ja vedä aukko näkyviin. Aseta mekko ja vuori oikeat puolet vastakkain, olkasaumat kohdakkain. Ompele aukko kiinni.

4. Ompele paljettikankaan helmapäärme käsin ja vuorin päärme koneella.

5. Ompele koristenauha pääntien reunaan. Tee v-kulmassa nauhaan pieni laskos, mikäli pääntie ei asetu muuten kauniisti.

Lasten housujen 21 takakappaleen kaavassa oli virhe.

Housujen kaavaan oli jäänyt resorin mitta, joten joka koossa takalahje on 5 cm liian pitkä.

Ihanat ja taitavat nuoret tamperelaiset Peppi Rytkönen ja Kaisa Ojaniemi suunnittelevat joka kuukausi lehteen vaatteita ja tekevät ompelusta myös videoita nettisivuillemme ja YouTubeen.

Peppi, 18, on tämän kevään ylioppilas, joka haaveilee, että saisi joskus oman vaatemalliston. Pepin Suuri Käsityö -lehdelle suunnittelema mekko löytyy elokuun numerosta.

Kaisa, 19, puolestaan valmistui keväällä ylioppilaaksi ja ompelijaksi. Hän pitää erityisesti juhla-asujen ompelusta. Ensimmäinen Kaisan suunnittelema vaate, kietaisumekko, kuvattiin juuri syyskuun lehteen.