Laskostopin voit ommella monesta erilaisesta kankaasta. Topin kaavat ovat Suuri Käsityö 11-12/2013 -lehdessä numerolla 2.

Tarvitset silkkiä, polyesterisatiinia tai trikoota sekä napin ja ompelulankaa. Katso kokoosi tarvittava kankaan menekki lehdestä.

Ompeleminen koot 48-58

Kokojen 34-46 kuvalliset ompelut ohjeet löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jäljennä kaavat kaava-arkilta ja asettele ne kankaalle. Lisää leikatessa 1 cm:n saumanvarat ja helmaan 2 cm:n päärmevara. Leikkaa lisäksi etu- ja takakappaleen alavarat ja nappisilmu, jonka mitat löydät lehdestä.

1. Ompele etukappaleen yläreunan muotolaskos = pitkät viistot sivut yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Ompele takakappaleiden muotolaskokset ja etukappaleen rintamuotolaskokset.


3. Taita nappisilmukaitale pituussuuntaan kaksin kerroin oikeat vastakkain. Ompele pitkä sivu kaitaleen keskeltä. Käännä kaitale oikeinpäin. Taivuta kaitale nappisilmuksi ja harsi sen avoimet päät takahalkion vasempaan reunaan oikealle puolelle pääntien yläreunaan.


4. Ompele olkasaumat ja alavarojen olkasaumat.

 

5. Aseta alavarat etu- ja takakappaleelle oikeat vastakkain. Ompele pääntien reuna, takahalkion reunat ja kädenteiden reunat. Tee aukileikkauksia saumanvarojen kaareviin kohtiin ja ohenna kulmat.

 

6. Käännä kappale oikein päin pujottamalla takakappaleet olan kautta etukappaleen puolelle. Käännä kädenteillä ja pääntiellä saumanvarat alavarojen alle ja tikkaa oikealta puolelta läheltä ommeljuovaa saumanvarat kiinni alavaroihin.

 

8. Ompele keskitakasauma halkion alapuolelta.

 

9. Ompele sivusaumat ja alavarojen sivusaumat.

 

10. Ompele helmaan päärme.

 

11. Kiinnitä halkioon nappi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla