Piilonapitus on tyylikäs vaihtoehto tavalliselle napitukselle.


1. Silitä (tai harsi) piilonapituskaitale haitarimaisesti laskoksille. Tee päällimmäisen laskoksen taite siten että nurjat puolet ovat vastakkain, keskimmäinen siten, että oikeat puolet ovat vastakkain ja alimmainen taite taas nurjat puolet vastakkain. Kun asetat taitellut laskokset päällekkäin (neljä kangasta päällekkäin) napituskaitaleen saumanvarat jäävät ulkopuolelle.


2. Aseta napitus pöydälle eteesi siten, että saumanvarat ovat vasemmalla. Ompele alempaan laskokseen pystynapinlävet (tukikangas tämän osan alavaraan). HUOM! Jos haluat lopuksi pääntien reunaan yhden päällystetyn napin ja napinläven kaikkien kerrosten läpi, jätä sille tilaa piilonapituksen napinläpiä ommellessasi.


3. Aseta napituskaitaleen laskokset taas haitarimaisesti päällekkäin. Käännä päällimmäinen kangas pois. Ompele napinläpien väleihin poikittaiset tukitikkaukset.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen


4. Taita päällimmäinen kerros napituksen toiselle puolelle, ompele kaitaleen ylä- ja alapää pussiin, älä ompele saumanvarojen yli, vaan lopeta ompeleet saumanvaran reunaan. Käännä oikein päin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla