Kenkiä kannattaa vaihtaa myös kesken päivän.
Kenkiä kannattaa vaihtaa myös kesken päivän.

Käytätkö sinäkin samoja talvikenkiä päivästä toiseen? Harkitsepa vielä!
 

Samoja kenkiä ei saisi käyttää koko päivää, eikä samoilla kengillä kannattaisi myöskään kävellä päivästä toiseen. Arvaatko syyn?

Olivatpa kengät kuinka laadukkaat tahansa, jalkineiden pitäisi antaa välillä levätä. Erityisesti nahkakengät tarvitsevat lepoa, varsinkin, jos ne ovat jalassa koko päivän. Siksi niitä ei saisi käyttää päivästä toiseen.

Syy kenkien vaihtoon on jalkojen hikoileminen: jalat hikoilevat joidenkin arvioiden mukaan jopa pari desiä päivässä. Kenkien olisi hyvä päästä kuivumaan kunnolla käytön välillä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Toiset käyttävät päivästä toiseen samoja kenkiä, mutta jo jalallekin olisi hyvä, että kenkiä vaihdettaisin välillä. Sen vuoksi näin talvisin käytössä olisi hyvä olla parit talvikengät”, jalkinekoulutuksen vastuuopettaja Pia Mäki-Turja Ammattiopisto Tavastiasta sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaihda kenkiä myös päivän aikana

Pohjalliset pidentävät kenkien käyttöikää. Ne imevät kosteutta, lämmittävät tai antavat tukea käyttötarkoituksen mukaan. Myös niiden on tärkeää kuivua kunnolla käyttökertojen välillä.

”Käytön jälkeen pohjalliset on hyvä ottaa kengistä pois, jotta kenkä ja pohjalliset pääsevät kuivahtamaan kunnolla”, Mäki-Turja opastaa.

Mäki-Turja ei kannusta ainoastaan välttämään samoja kenkiä peräkkäisinä päivinä, vaan myös vaihtamaan kenkiä yhden päivän aikana. Nyrkkisääntö on: ulkona ulkokengät, sisällä sisäkengät.

”Se vain usein unohtuu tai ei työn vuoksi onnistu. Mutta jos vain mahdollista, suosittelen ehdottomasti vaihtamaan sisällä sisäkengät. Ne voivat olla vaikka kevyet kävelykengät.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla