Meikki kaunistaa, kunhan sitä ei roiski liian reilulla kädellä. Kokosimme yhteen aikuisen naisen tyypillisimmät meikkimokat.

1. moka: Liikaa meikkivoidetta

Meikkipohja on kaiken perusta, mutta liian tuhti meikkivoidekerros synnyttää luonnottoman naamion. Kalliita, nestemäisiä meikkivoiteita tarvitsee käyttää vain puolentoista tai parin pumppauksen verran.

Mieluummin näin:

Aikuiselle naiselle sopii parhaiten ohut meikkivoide, sillä juonteet ja ihohuokoset korostuvat paksun pakkelin alta. Keväällä ja kesällä useimmille meistä riittää sävyttävä päivävoide.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. moka: Turhan tummat kulmat

Liian tummat kulmat tekevät ilmeen vihaiseksi ja vanhan näköiseksi. Sopivin sävy vaaleille on vaaleanruskea tai harmaanruskea. Ruskeahiuksiselle sopii ruskea tai harmaanruskea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mieluummin näin:

Monesti kulmien alkupäähän laitetaan kulmaväriä, vaikka tummin kohta pitäisi olla linjassa silmän iiriksen ulkoreunan kanssa. Kulmat piirretään kulmakarvavärillä alusta loppuun. Näin syntyy luonnollisen näköinen kaari, joka yhdistää kasvot.

3. moka: Likanaama aurinkopuuterilla

Poskipunan korvaaminen aurinkopuuterilla tekee yleisvaikutelmasta likaisen. Yleensä aurinkopuuteria suditaan ihan liikaa, jolloin dekoltee erottuu valkoisena tummien kasvojen alla. Aurinkopuuterin sävyllä on taipumus tummua ihotalin vaikutukseta vielä pari astetta levittämisen jälkeen.

Mieluummin näin:

Aurinkopuuteria otetaan pieni määrä kerrallaan suureen siveltimeen, josta liiat puuterit sivellään kämmenselkään. Varjosta siveltimellä poskiluun alta ja sipaise otsaa hiusrajan läheltä. Aurinkopuuteria voi levittää aavistuksen verran myös koko kasvoille, mutta todella vähän!

4. moka: Valokynäöverit

Valokynä on tarkoitettu kasvojen epäkohtien häivyttämiseen ja hyvien puolien korostamiseen. Valokynää ei kuulu levittää silmien ympärille "täyttämään" ryppyjä. Väärään paikkaan laitettu vaalea väri korostaa silmäpusseja ja ryppyjä entisestään.

Mieluummin näin:

Valokynä raikastaa parhaiten ilmetta, kun sitä sipaistaan häivyttämään tummuutta levittämällä sitä silmän sisänurkkaan juonteen pohjalle. Yläluomella valokyvää levitetään vain luomen liikkuvalle osalle.

5. moka: Pöllyät irtopuuteria

Kun ostat irtopuuterin ja purkin pohja häämöttää jo puolen vuoden kuluttua, jotain on pielessä. Periaatteessa yksi purnukka kestää parikin vuotta. Liika puuteri saa ihon näyttämään harmaalta ja elottomalta.

Mieluummin näin:

Oikeaoppisesti pieni määrä puuteria levitetään puuterivipalla napakasti taputellen ja vain niille kasvojen alueille, joissa iho kiiltää.

6. moka: Aikuinen nainen ja nude huulipuna

On aina yhtä vaikeaa valita oikeansävyinen huulipuna. Siksi päädytään useasti nudensävyisiin huulipuniin, jopa iltameikissä. Nude on helppo. Nude sopii hyvin nuorelle naiselle, mutta aikuinen nainen tarvitsee ryhdistävän tekijän kasvojen alaosaan, muuten huulet häviävät täysin.

Mieluummin näin:

Pieni satiininen hohde ei tuo pystyjuonteita esille, mutta tekee suusta pehmeämmän. Raikkaat värit nostavat suupieliä ylöspäin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla